Ξένο δημοσίευμα: «Η Τουρκία μετέφερε Σύριους μαχητές από το Καραμπάχ στην Ουκρανία»

Freepen.gr - Η Τουρκία είχε μεταφέρει ορισμένους από τους Σύριους πληρεξουσίους της από την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην Ουκρανία, ανέφερε το Sputnik στις 9 Μαρτίου, επικαλούμενο πηγή της συριακής αντιπολίτευσης.

Περισσότεροι από 2.000 Σύριοι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, όπου συμμετείχαν στη μεγάλης κλίμακας επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά των αρμενικών δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πηγή του Sputnik, η Τουρκία εργάζεται τώρα για να μεταφέρει όλους τους εναπομείναντες μαχητές από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην Ουκρανία. Οι μαχητές θα πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό, ο οποίος επί του παρόντος διεξάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζοποίηση» της Ουκρανίας, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα.

«Η Τουρκία έχει μεταφέρει ορισμένους από τους μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων Σύριων μαχητών και άλλους από διαφορετικές εθνικότητες, από το Καραμπάχ στην Ουκρανία, και σκοπεύει να μεταφέρει τους υπόλοιπους σε παρτίδες, για να συμμετάσχουν στη μάχη στο πλευρό του ουκρανικού στρατού», τόνισε η ανώνυμη πηγή. 



Η πηγή σημείωσε ότι ορισμένοι από τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία μαχητές που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία έχουν ήδη ενταχθεί στη λεγόμενη «Διεθνή Λεγεώνα της Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας».

Η αναφορά του Sputnik δεν προκαλεί έκπληξη. Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι πράκτορες της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μυστική επίσκεψη στη βόρεια Συρία για να στρατολογήσουν μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία στις 4 Φεβρουαρίου, περίπου 20 ημέρες πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail