Javelin και Stinger στους Ρωσόφωνους! Πούτιν και Σόιγκου στέλνουν όλα τα κατασχεθέντα δυτικά όπλα στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει τα κατασχεμένα ουκρανικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Javelin και Stinger, στις δυνάμεις των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) και του Λουχάνσκ (LPR), δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

"Έχουμε συγκεντρώσει σωρούς ουκρανικών όπλων: τανκ, τεθωρακισμένα οχήματα και όλα τα είδη φορητών όπλων, αρκετά από αυτά, πυροβολικό. Εκτός από αυτά, υπάρχουν πολλά συστήματα Javelin και Stinger", δήλωσε ο Σόιγκου στη συνάντηση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Υπάρχει πρόταση να δοθούν στις δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, στην πολιτοφυλακή, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατίες τους πιο αποτελεσματικά», είπε.

Σημειώθηκε ανεξέλεγκτη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Σόιγκου:

«Υπήρξε μια απολύτως ανεξέλεγκτη προμήθεια όπλων, διάφορα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία από παντού».

«Έχουμε μια πρόταση: τα συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των MANPADS, και τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων να παραδοθούν στην πολιτοφυλακή των LPR και DPR για να ενισχύσουν τις μαχητικές τους ικανότητες».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την πρόταση του Σόιγκου:

«Όσον αφορά τις προμήθειες όπλων, ειδικά όπλα δυτικής κατασκευής που έχουν καταλήξει στα χέρια του ρωσικού στρατού, φυσικά, υποστηρίζω τη δυνατότητα μεταφοράς τους σε στρατιωτικές μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Παρακαλώ, κάντε το. Εάν χρειαστούν οποιεσδήποτε αποφάσεις εδώ στο επίπεδό μου, είμαι έτοιμος», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με μόνιμα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail