Ηχηρή απάντηση της Τουρκίας: Ευθύνη της Δύσης να μας δώσουν F-35 και Patriot χωρίς όρους!

Freepen.gr - Ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε την ιδέα ότι η Άγκυρα θα πρέπει να μεταφέρει τα ρωσικά αντιαεροπορικά της συστήματα S-400 στην Ουκρανία με αντάλλαγμα να λάβει πολεμικά αεροσκάφη F-35 και συστοιχίες πυραύλων Patriot από τις ΗΠΑ.

«Είναι ευθύνη της Δύσης και ιδιαίτερα των ΗΠΑ να εξομαλύνουν τις σχέσεις με την Τουρκία», έγραψε ο Αλτούν σε επιστολή προς τη Wall Street Journal (WSJ) την Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνει η Δύση είναι να παραδώσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και τις συστοιχίες Patriot στην Τουρκία χωρίς προϋποθέσεις».

Ο εκπρόσωπος έγραψε ότι η απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ουάσιγκτον από το πρόγραμμα των F-35 το 2019 ήταν «παράνομη».

Ο Αλτούν απάντησε σε ένα άρθρο της Wall Street Journal της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ζητούσε από την Άγκυρα να δώσει τους S-400 στο Κίεβο, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη. Ο Paul Kolbe, μελετητής στο Κέντρο Επιστήμης και Διεθνών Υποθέσεων Belfer της Σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ και πρώην στέλεχος της CIA που μεταξύ άλλων υποστήριξε περαιτέρω ότι θα ήταν «συμβολικό» για πυραύλους ρωσικής κατασκευής να καταστρέψουν ρωσικά αεροπλάνα.

Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πρότειναν ανεπίσημα την ιδέα της μεταφοράς των ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Wendy Sherman στην Τουρκία αυτόν τον μήνα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail