Η Βουλγαρία θα πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, «είτε τους αρέσει είτε όχι» – Κρεμλίνο

Paolinio / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία αντιμετώπισε τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών χωρών την Πέμπτη σχετικά με το σχέδιο αλλαγής διακανονισμών για την παράδοση φυσικού αερίου από ευρώ σε ρούβλια.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η απόφαση της Μόσχας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εξήγησε πως η Βουλγαρία, η χώρα μέσω της οποίας παραδίδονται οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Σερβία και την Ουγγαρία, έχει δηλώσει απροθυμία να στραφεί σε ρούβλια στις πληρωμές φυσικού αερίου.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε την Πέμπτη ότι το θέμα έχει κλείσει και η Βουλγαρία θα πρέπει να πληρώσει σε ρούβλια «είτε τους αρέσει είτε όχι».

Ωστόσο, συμμερίστηκε τις ανησυχίες της Σερβίας, σημειώνοντας πως η χώρα έχει απόσχει από οποιεσδήποτε εχθρικές ενέργειες ή σχόλια κατά της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία.

«Αυτό δεν ισχύει για τη Σερβία. Το πρόβλημα μένει να επιλυθεί και, φυσικά, οι ανησυχίες της Σερβίας θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», είπε ο Πεσκόφ.

«Είναι απολύτως φυσιολογικό, έχει δίκιο [ο Βούτσιτς], αυτή μπορεί να είναι πραγματικά μια προβληματική κατάσταση, γιατί σε αυτή την περίπτωση, η Βουλγαρία έλαβε εχθρικά μέτρα εναντίον μας, οπότε θα πρέπει να πληρώσουν σε ρούβλια, είτε θέλουν είτε όχι, είτε τους αρέσει είτε όχι», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Γιαβόρ Κουγιουμτζίεφ, δήλωσε ότι η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο και δεν έχει εναλλακτικές λύσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail