Η Ρωσία προειδοποιεί για επερχόμενη προβοκάτσια σε διπλωμάτες των ΗΠΑ στο Λβιβ

Λβιβ - obuyukakten / Pixabay
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει μια συνωμοσία ουκρανικών σκληροπυρηνικών εθνικιστικών ομάδων για να στοχοποιήσουν διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών εθνών στην ουκρανική πόλη Lviv. Η εικαζόμενη συνωμοσία ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης το Σάββατο.

Η Ουάσιγκτον και πολλά άλλα δυτικά κράτη μετέφεραν το προσωπικό της πρεσβείας στο Λβιβ λίγο πριν η Ρωσία ξεκινήσει την στρατιωτική της επίθεση, τον περασμένο μήνα. Η πόλη, που θεωρείται ως εστία του ουκρανικού εθνικισμού, απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Κίεβο, και μόλις 50 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη επίθεση ψευδούς σημαίας (false flag) παρασχέθηκαν από έναν αξιωματικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), ο οποίος η Μόσχα λέει ότι παραδόθηκε οικειοθελώς στις ρωσικές δυνάμεις.

«Ο αξιωματικός συμμετείχε άμεσα στην οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων δολιοφθοράς και τρομοκρατών για να εργαστούν σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους εθνικιστές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματικός έδωσε στον ρωσικό στρατό μια λίστα με πράκτορες της SBU και άλλα άτομα που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες, παρέχοντας πληροφορίες για την υποτιθέμενη συνωμοσία να στοχοποιηθούν διπλωματικές εγκαταστάσεις στα δυτικά της χώρας, ισχυρίστηκε ο Konashenkov.

«Ο αξιωματικός μίλησε… για [σχεδιασμένες] τρομοκρατικές ενέργειες στο Lvov [το ρωσικό όνομα της πόλης] εναντίον υπαλλήλων και εγκαταστάσεων των διπλωματικών αποστολών που διατηρούν οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη. Θα ήθελα να τονίσω πως το καθεστώς του Κιέβου έχει πλήρη επίγνωση των σχεδίων που έχουν οι εθνικιστές, αλλά δεν κάνει τίποτα για να τα αποτρέψει», δήλωσε ο Konashenkov.

Ο απώτερος στόχος των εικαζόμενων επιθέσεων είναι να κατηγορηθεί η Μόσχα γι' αυτές, χρησιμοποιώντας τα επεισόδια ως μοχλό για να ωθήσουν τις χώρες του ΝΑΤΟ να παρέχουν περισσότερα όπλα και να δημιουργήσουν μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από τη χώρα, ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail