Γερμανός (τούρκος) υπουργός Γεωργίας: Να τρώμε λιγότερο κρέας για να πολεμήσουμε τον Πούτιν!

tagesschau.de/inland/lebensmittelpreise-105.html
Freepen.gr - Ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ προέτρεψε τους Γερμανούς να τρώνε λιγότερο κρέας για να πολεμήσουν τη Ρωσία, η οποία, όπως λέει, χρησιμοποιεί τις προμήθειες τροφίμων ως όπλο. 

"Παρά το γεγονός ότι είμαι χορτοφάγος, δε θα κηρύξω πως όλοι πρέπει να γίνουν χορτοφάγοι. Αλλά ας το θέσουμε έτσι: το να τρώμε λιγότερο κρέας θα ήταν συνεισφορά κατά του Πούτιν", δήλωσε ο Ozdemir σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται «να ψωνίζεις συνειδητά και να πετάς λιγότερα προϊόντα». Σε αυτό δεν έχει άδικο.

Ο Οζντεμίρ απάντησε ναι στην ερώτηση του δημοσιεύματος για το αν η Μόσχα χρησιμοποιεί τις προμήθειες τροφίμων ως όπλο. «Προφανώς, έτσι είναι», είπε ο υπουργός, ο οποίος έπεισε τη Ρωσία να «χρησιμοποιήσει την εξαγωγική της δύναμη».

Ο Οζντεμίρ γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1965 στο Μπαντ Ούραχ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία τη δεκαετία του '60 και ο ίδιος πήρε τη γερμανική υπηκοότητα το 1983. Είναι παντρεμένος με τη Γερμανοαργεντινή δημοσιογράφο Πία Μαρία Κάστρο, με την οποία έχει μια κόρη.  

Το 1981 έγινε μέλος του Κόμματος των Πρασίνων. Από το 1989 μέχρι το 1994 ήταν μέλος του τοπικού συμβουλίου του κόμματος στο κρατιδίο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Το 1994 εκλέχτηκε βουλευτής στην ομοσπονδιακή βουλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail