Σλοβάκα πρόεδρος: Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα έσυρε το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση

prezident.sk
Freepen.gr - Η κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα απαιτούσε τη χρήση στρατιωτικής δύναμης και θα σήμαινε είσοδο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και συμμετοχή στις μάχες, δήλωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

"Η κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα απαιτούσε τη χρήση στρατιωτικής δύναμης και θα σήμαινε την είσοδο των ενόπλων δυνάμεων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και συμμετοχή στις μάχες. Θα μπαίναμε σε μια στρατιωτική σύγκρουση και θα γινόμασταν ένα των μερών του πολέμου», είπε η Τσαπούτοβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Markiza. 

Σύμφωνα με την Τσαπούτοβα, η συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά είναι καιρός να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο για την ένταξη στην ΕΕ και την παραχώρηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας.

Όσο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Σλοβακίας πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ρεαλιστική. Αναφερόμενη στο θέμα των αντιρωσικών κυρώσεων, ηΤσαπούτοβα είπε ότι δεν αποκλείει την άρνηση χρήσης του ρωσικού φυσικού αερίου ως αναπόσπαστο μέρος τους. 

"Εμείς (στη Σλοβακία) έχουμε αποθέματα φυσικού αερίου για περίπου ένα χρόνο, και ίσως περισσότερο. Αλλά το θέμα της αποζημίωσης για τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να αποφασίζεται όχι από μεμονωμένες χώρες, αλλά σε επίπεδο ολόκληρης της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, αυτό θα συνέβαλε σε καλύτερες τιμές σε παγκόσμια κλίμακα», είπε η Τσαπούτοβα. 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail