Ο γιος του Ερντογάν λέει ότι η Γαλλία είναι αναστατωμένη από την αυξανόμενη τουρκική επιρροή στην Αφρική

Freepen.gr -
Ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του προέδρου της Τουρκίας, είπε ότι η Γαλλία είναι ενοχλημένη από τις επισκέψεις του πατέρα του στη Δυτική Αφρική και την αυξανόμενη τουρκική επιρροή στην περιοχή, επειδή τη βλέπει ως δική της αυλή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Όταν ο πρόεδρός μας επισκέπτεται τη δυτική Αφρική, η Γαλλία εκνευρίζεται και λέει, «Τι δουλειά έχεις στην αυλή μου;» είπε ο Μπιλάλ Ερντογάν, προσθέτοντας πως το γόητρο της Τουρκίας έχει αυξηθεί στα μάτια του κόσμου τα τελευταία 20 χρόνια που το ΑΚΡ βρίσκεται στην εξουσία.

Ο ίδιος μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το φιλοκυβερνητικό Ίδρυμα Νεολαίας της Τουρκίας (TÜGVA) την Πέμπτη στο συμβουλευτικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχει.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εδώ και καιρό παρουσιάζεται ως φίλος στην Αφρική, πραγματοποίησε την τελευταία του επίσκεψη στην ήπειρο αυτή την εβδομάδα. Ξεκίνησε μια περιοδεία την Κυριακή, επισκεπτόμενος τη ΛΔ Κονγκό και τη Σενεγάλη, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλει την επίσκεψή του στη Γουινέα λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και επέστρεψε στην Τουρκία την Τρίτη.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν είπε πως υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια θρησκεία με την Τουρκία στην Αφρική και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ρωτήσει τη Γαλλία πού μπορεί να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες.

«Δε θα πάτε σε ένα μέρος που θα σας πει η Γαλλία. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αποδεχθεί η Τουρκία», είπε ο Μπιλάλ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του συχνά κατηγορούν τη γαλλική κυβέρνηση για αποικιακούς σχεδιασμούς στην ήπειρο, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος κατηγορεί την Τουρκία πως υποδαυλίζει το αντιγαλλικό αίσθημα στην Αφρική.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Από την παρέμβασή της το 2019 στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, η Τουρκία επεκτείνει σταθερά το αφρικανικό της αποτύπωμα καθώς προσπαθεί να αντικαταστήσει τη δυτική επιρροή στην ήπειρο. Οι επενδύσεις της περιλαμβάνουν ένα τζαμί στην Γκάνα, μια Ολυμπιακή πισίνα στη Σενεγάλη και μια στρατιωτική βάση στη Σομαλία που εκπαιδεύει 10.000 τοπικούς στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, το Μαρόκο και η Τυνησία παρέλαβαν την πρώτη τους παρτίδα τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που παράγονται από την ιδιωτική εταιρεία Baykar, που διευθύνεται από έναν από τους γαμπρούς του Ερντογάν, τον Σεπτέμβριο, ως μέρος συμβάσεων που περιλαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση. Για μήνες, η διεθνής κοινότητα εικάζει για παρόμοια τουρκική συμφωνία όπλων με την Αιθιοπία.

Φωτογραφίες θραυσμάτων πυραύλων παρείχαν την πρώτη υλική απόδειξη ότι η Αιθιοπία χρησιμοποίησε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον Ιανουάριο σε μια επίθεση που σκότωσε 58 πολίτες που βρήκαν καταφύγιο σε σχολείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail