Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματικοί: Η Ελλάδα μεγάλος και φυσικός στρατηγικός εταίρος

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16. - (φωτογραφία: LOCKHEED MARTIN)
Freepen.gr - Με υψηλές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει στην άσκηση Ηνίοχος 2022, μια πολυεθνική αεροπορική άσκηση μαζί με πιλότους από άλλες επτά χώρες που προσομοιώνουν διάφορα δύσκολα σενάρια μάχης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προηγμένα και ρεαλιστικά σενάρια εκπαίδευσης για τους συμμετέχοντες, προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα μάχης και οι μαχητικές ικανότητες.

Ισραηλινά F-16, G-550 Airborne Early Warning (AEW) και Air-to-Air Refueling αεροσκάφη B-707 θα συμμετάσχουν όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσαν στην Jerusalem Post ότι ο στρατός θεωρεί τους Έλληνες ομολόγους τους ως «μεγάλο και φυσικό στρατηγικό εταίρο».



 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail