Ο Ευρωστρατός, οι ιπτάμενοι γάιδαροι και οι νεράιδες

Pexels / pexels
Ο Ευρωστρατός είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός ήδη από το 1950 που ουκ ολίγες φορές έγινε προσπάθεια σύστασης του και όλες τις φορές απέτυχαν όπως θα αποτύχουν και τώρα. 

Το να αποκαλείς μια δύναμη 3.000 ανδρών, που σε δύο χρόνια θα αυξηθεί σε 5.000 στρατό είναι σαν να βάζεις στο κέικ κιμά με χοιρινό λίπος, όπως και να το πεις το αποτέλεσμα θα είναι σαν τα κόπρανα. 

Ο φημολογούμενος ευρωστρατός ή ευρώμουτι που λένε οι αρβανίτες σε νούμερα σε σχέση με τον Ελληνικό Στρατό: 

- Ο Ελληνικός Στρατός είναι κατά 2.800% πιο πολυπληθής
- Ο Ελληνικός Στρατός έχει δυνατότητα πρώτης ανταπόκρισης 2 ωρών (νούμερο που προέκυψε από την κρίση Αυγούστου 2020) και πλήρους ανταπόκρισης 8ωρών όταν ο ευρωστρατός θα παλεύει για να πιάσει τις 5-7 ημέρες. 

Συνεπώς γιατί μιλάμε; Για έναν διακαή πόθο ορισμένων που νομίζουν οτι μπορούν να κάνουν κάποτε έναν ευρωστρατό χωρίς να υπολογίζουν όμως στην Αμερική και το κεφαλοκλείδωμα που έχει με διεθνείς συμβάσεις με χώρες όπως η Γερμανία (εξ ού και τα 100 δις αποτελούν επίσης όνειρο θερινής νυκτός για τους Γερμανούς). 

Η Αμερική πάντα θα έχει τον τελευταίο λόγο, το γιατί είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία και κρύβετε στα διαχρονικά λάθη των Ευρωπαίων από το 1945 μέχρι και στις μέρες μας και θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός νεότερο ποστ.

Ζαχαρίας Μυτιληνιός 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail