Αλλαγή τακτικής από τους Ρώσους στα Su-34 για να παρεμποδίσουν την ουκρανική αεράμυνα

Τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 άρχισαν προφανώς να χρησιμοποιούν ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) για να εμποδίζουν την εναέρια άμυνα της Ουκρανίας.

Στις 24 Μαρτίου, το πρακτορείο ειδήσεων TASS δημοσίευσε πλάνα που δείχνει έναν σχηματισμό μαχητικών Su-34 να προετοιμάζεται για μια αποστολή μάχης πάνω από την Ουκρανία. Ένα από τα μαχητικά έφερε το προηγμένο σύστημα EW, το SAP-14, για να παρέχει προστασία στον σχηματισμό, σημειώνει το southfront.org.

Η κύρια αποστολή του συστήματος SAP-14 είναι να μπλοκάρει προηγμένες αντιαεροπορικές άμυνες κατά τη διάρκεια αποστολών επίθεσης εδάφους, μιμούμενο τις ηλεκτρονικές υπογραφές διαφόρων αεροσκαφών και δημιουργώντας ψευδείς στόχους μέσα στους αισθητήρες του εχθρού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail