Καλόπαιδα εμφανίζονταν ως αγοραστές και λήστευαν ανυποψίαστους παθόντες στην Κυψέλη

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 19-3-2022 στην περιοχή της Κυψέλης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πέντε (5) άτομα, ημεδαποί ηλικίας 16, 17 και 17 ετών και αλλοδαποί ηλικίας 17 και 19 ετών, ως μέλη συμμορίας που διαπράττει ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων. Αναζητείται και έτερο μέλος της συμμορίας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έκλειναν ραντεβού με άτομα, με πρόσχημα την αγορά προϊόντων που πωλούσαν οι παθόντες.

Όταν το θύμα τους μετέβαινε στο σημείο της συνάντησης, οι κατηγορούμενοι με την απειλή μαχαιριού και σιδερογροθιάς το απειλούσαν και του αφαιρούσαν είδη ρουχισμού, κινητό τηλέφωνο, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις που οι παθόντες αντιστέκονταν, δε δίσταζαν να ασκήσουν βία.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή της Κυψέλης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλο περιτυλιγμένο με ταινία και καρφιά, χρηματικό ποσό -70- ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν κατά τη διάπραξη ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail