Βούτσιτς: Η Σερβία δέχεται τεράστια πίεση για την κρίση στην Ουκρανία

Photo Presidency: Dimitrije Goll
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Τρίτη ότι η Σερβία υφίσταται τεράστια πίεση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά πως είναι πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτήν την πίεση και να προστατευτεί χωρίς να αμαυρώσει τη φήμη της.

Σχολιάζοντας μια παρατήρηση στον κροατικό τηλεοπτικό σταθμό RTL πως δεν πρέπει πλέον να του επιτρέπεται να «κάθεται σε δύο καρέκλες, μία στις Βρυξέλλες και μία στη Μόσχα», ο Βούτσιτς είπε ότι η Σερβία έχει «μόνο μια καρέκλα - τη δική της».

«Δεν περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από τους μεγάλους μας φίλους στο Ζάγκρεμπ», πρόσθεσε ειρωνικά.

Σημείωσε πως είχε συνομιλίες με αξιωματούχους πολλών χωρών μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας και ότι το ίδιο θα συμβεί και την Τρίτη.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

"Τόσο για το μεγάλο σεβασμό της ανεξαρτησίας και το δικαίωμα των άλλων χωρών να αποφασίζουν μόνες τους. Θα επιμείνουμε και θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας όσο μπορούμε γιατί έχουμε μόνο μία χώρα, αλλά δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο", είπε

Ο Βούτσιτς είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η Σερβία έχει ένα καλό μέλλον και θα πετύχει να αντισταθεί σε όλες τις πιέσεις και να «κρατήσει την εθνική της υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, αποφεύγοντας το θυμό των μεγάλων δυνάμεων, επειδή συνήθως εκτονώνουν την οργή τους στις μικρές χώρες».

«Θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε τη χώρα και να την υπερασπιστούμε και να διατηρήσουμε τη φήμη μας αμόλυντη την ίδια στιγμή», είπε.

Όταν ρωτήθηκε ποια θέση θα λάβει η Σερβία στην επερχόμενη ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κρίση στην Ουκρανία, ο Βούτσιτς είπε πως η Σερβία υποστήριξε την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας αλλά δεν υποστήριξε τις κυρώσεις.

* πληροφορίες Τανγιούγκ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail