Γιατί η Τουρκία δε σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Freepen.gr - Η Άγκυρα δεν σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία προκειμένου να διατηρήσει ένα κανάλι διαλόγου, δήλωσε την Τρίτη στο CNN Turk ο εκπρόσωπος του τουρκικού προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

"Πρέπει να δράσουμε με βάση τις προτεραιότητες της χώρας μας. Πρέπει να υπάρχει μια πλευρά ικανή να διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία. Ποιος θα μιλήσει με τη Ρωσία εάν καούν όλες οι γέφυρες; Δεν σκοπεύουμε να επιβάλουμε κυρώσεις για να διατηρήσουμε αυτό το κανάλι ανοιχτό», επεσήμανε.

Ο Καλίν πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν σκοπεύει να λάβει μέτρα που θα βλάψουν» την Τουρκία. «Διατηρούμε στενές σχέσεις [με τη Ρωσία] σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι προμήθειες φυσικού αερίου και η γεωργία», εξήγησε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Έρντογαν, «η Σύμβαση του Μοντρέ έπαιξε βασικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα». Ερμηνεύουμε τη Σύμβαση του Μοντρέ με τρόπο που μας επιτρέπει να αποτρέψουμε την αύξηση της έντασης. Είμαστε επίσης σε διαβουλεύσεις με τα μέρη για αυτό το θέμα και έχουμε ενημερώσει τους πάντες σχετικά. Δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής αιτήματα [για διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων]», σημείωσε ο Καλίν.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail