Οι ρωσικές τράπεζες στρέφονται σε κινεζική λύση πληρωμών μετά τις κυρώσεις

Freepen.gr - Λόγω των πρόσφατων κυρώσεων, οι ρωσικές τράπεζες εξετάζουν επί του παρόντος την Κίνα ως πιθανή λύση. Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία, εξετάζει εάν μπορεί να εκδώσει κάρτες με co-baged που τροφοδοτούνται από την κινεζική κρατική UnionPay και τη ρωσική Mir, σύμφωνα με έκθεση της Quartz.

Άλλες εταιρείες όπως η Visa, η Mastercard και η American Express έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λόγω της τρέχουσας εισβολής της στην Ουκρανία, σημειώνει το atmmarketplace.com.

Η Κίνα ειδικότερα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, αλλά επίσης δεν έχει προσφέρει στη Ρωσία καμία σημαντική βοήθεια. Ορισμένοι ειδικοί έχουν εκτιμήσει πως η Κίνα μπορεί να διστάζει να υποστηρίξει τη Ρωσία και σε αυτό το θέμα πληρωμών.

Ο Lingling Wei, δημοσιογράφος στη Wall Street Journal, είπε σε ένα Tweet ότι «ένας Κινέζος τραπεζικός διευθυντής στο Πεκίνο του ανέφερε πως είναι «εντελώς μη ρεαλιστικό» να περιμένουμε από την Κίνα να βοηθήσει τη Ρωσία να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις απλώς και μόνο επειδή οι εμπορικοί της δεσμοί με τις ΗΠΑ/Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτεροι. "Εάν η Κίνα το κάνει αυτό, η διεθνοποίηση του RMB θα υποχωρήσει επίσης δραματικά".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail