Οι ΗΠΑ απειλούν την Κίνα με κυρώσεις λόγω Ρωσίας - Άμεση απάντηση από το Πεκίνο

padrinan / pixabay
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα διαμηνύσει στην κινεζική ηγεσία ότι η Ουάσιγκτον θα αναλάβει δράση εάν αντιληφθεί την υποστήριξη του Πεκίνου στην επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Σι [Τζινπίνγκ] αύριο και θα καταστήσει σαφές πως η Κίνα θα είναι υπεύθυνη για οποιεσδήποτε ενέργειες κάνει για να στηρίξει τη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Οποιαδήποτε βοήθεια από την Κίνα στη Ρωσία ενώ εισβάλλει σε μια ξένη χώρα μας ανησυχεί πολύ και θα υπάρξουν συνέπειες ως απάντηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζεν Ψάκι.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε την απειλή κυρώσεων κατά της Κίνας, απάντησε: «Δεν πρόκειται να περιγράψω ποιες θα είναι οι συνέπειες».

Απάντηση από το Πεκίνο

Η Κίνα διατηρεί μια ανεξάρτητη στάση για την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian σε ενημέρωση την Παρασκευή, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Σε ό,τι αφορά το ουκρανικό ζήτημα, η Κίνα έκανε πάντα ανεξάρτητες κρίσεις με βάση την ουσία της υπόθεσης με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο», είπε ο διπλωμάτης.

Ο Lijian τόνισε ότι ορισμένοι άνθρωποι στις ΗΠΑ συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες, να συκοφαντούν και να πιέζουν την Κίνα, κάτι που είναι εξαιρετικά ανεύθυνη συμπεριφορά και δεν ευνοεί την επίλυση της κρίσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail