ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν άκουσαν. Η Ρωσία τερματίζει την κυριαρχία της Αμερικής

Η απόφαση της Μόσχας να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας για την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της χώρας, έχει κάνει το δυτικό κόσμο να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα. Θα ήταν δυνατό να αποφευχθεί μια τέτοια καταστροφή, εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είχαν ακούσει τη Ρωσία και ανταποκρινόταν στις ανησυχίες της με λογική.

Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Βασίλι Πισκάρεφ, επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ασφάλεια και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κατηγόρησε το καθεστώς του Κιέβου για την καταστροφή. Το ουκρανικό καθεστώς, το οποίο απολαμβάνει υποστήριξης στη Δύση, ήρθε στην εξουσία πριν από οκτώ χρόνια ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος. Αυτό είναι ένα φασιστικό καθεστώς στη φύση του, είπε. Όλες οι προσπάθειες επίλυσης της κρίσης μέσω των συνομιλιών απέτυχαν και οι δολοφονίες αμάχων συνεχίστηκαν. Σύμφωνα με τον Πισκάρεφ, έχει έρθει η ώρα για αποφασιστική δράση για την απελευθέρωση της Ουκρανίας «από τον τρόμο που εξαπέλυσαν οι τελευταίοι του Χίτλερ και του Μπαντέρα» και για την προστασία της Πατρίδας από προφανείς στρατιωτικές απειλές.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν κάνει πολλά για να προσελκύσουν την Ουκρανία και τη Γεωργία στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ενθάρρυναν αντιρωσικά νεοναζιστικά αισθήματα στην πρώην αδελφική σλαβική χώρα για να κάνουν την Ουκρανία να γίνει ορκισμένος εχθρός της Ρωσίας.

Εάν το ΝΑΤΟ είχε εδραιωθεί στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία θα αντιμετώπιζε μια άμεση πραγματική απειλή για τις νότιες περιοχές της. Ο ιστορικός Oleg Airapetov πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον και οι πιστοί δορυφόροι της είχαν ακολουθήσει την πορεία για πόλεμο με τη Ρωσία το 2008. Η Ρωσία δεν μπορούσε να αφήσει το νότο της στο έλεος της μοίρας.
Σε αδιέξοδο

Η Ρωσία υπενθύμισε επανειλημμένα στο ΝΑΤΟ τις υποσχέσεις του να μην επεκταθεί προς τα ανατολικά. Η Ρωσία ζήτησε επανειλημμένα και επίμονα από τη Δύση να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της για την ασφάλεια και να ακολουθήσει τις αρχές της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας που κατοχυρώνονται στα έγγραφα του ΟΑΣΕ. Όλα ήταν μάταια.

Έχει νόημα να απευθύνουμε έκκληση στη συνείδηση ​​και την ευγένεια των δυτικών πολιτικών, αν δεν γνωρίζουν καν ποιες είναι αυτές οι ιδιότητες; Δε θέλουν να συζητήσουν την αναθεώρηση της παγκόσμιας τάξης και η Μόσχα πιέστηκε να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ως καταλύτη για διαπραγματεύσεις στο μέλλον.

Σήμερα, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να παίξουν το παλιό παιχνίδι στη «Μεγάλη Σκακιέρα» στα χνάρια του «προφήτη» τους Zbigniew Brzezinski. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να παρατηρήσουν ότι είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για όλα τα προβλήματα που έχουν οι δυτικές χώρες και στη συνέχεια προχωρούν στον στραγγαλισμό της ρωσικής οικονομίας με κυρώσεις ακόμη και εις βάρος των δικών τους οικονομιών και λαών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε νέους περιορισμούς που θα επηρεάσουν τους στρατηγικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας και δεσμεύτηκε να εμποδίσει την πρόσβαση στην τεχνολογία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές για να αποδυναμώσει τη ρωσική οικονομική βάση και την ικανότητά της να εκσυγχρονιστεί. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire αναγνώρισε πως οι κυρώσεις θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία της χώρας του, αλλά είπε ότι είναι έτοιμος να πληρώσει «ηρωικά» το τίμημα, καθώς «οι αξίες της ελευθερίας μας διακυβεύονται».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι οι ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία έθεσαν αμφιβολίες για την παγκόσμια τάξη στην ήπειρο. Ο Σολτς ήταν ευχαριστημένος που η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ήταν τόσο καλά προετοιμασμένα για την υιοθέτηση νέων κυρώσεων. Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος είχε στο παρελθόν μια ισορροπημένη θέση, ζήτησε ξαφνικά να αποσυνδεθεί η Ρωσία από το σύστημα πληρωμών SWIFT. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τα γεγονότα αντικειμενικά.
Το τοξικό δολάριο

Τα εθνικά τάγματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών πυραύλων Grad εναντίον αμάχων και υποδομών στο Donbass, ενώ οι δυτικοί πολιτικοί καταφεύγουν στο φαύλο σύστημα των καταστροφικών παράνομων κυρώσεων τόσο κατά της ρωσικής οικονομίας όσο και εναντίον των πολιτών. Και οι δύο ενεργούν απάνθρωπα, προσπαθώντας να επιτύχουν τα μονομερή οφέλη τους, με βάση το δικαίωμα του ισχυρού. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν με βάναυσες μεθόδους. Η μεγαλύτερη μέρα έχει ένα τέλος.


Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να έχουν κατά νου το γεγονός ότι οι χώρες τους εξαρτώνται από τη Ρωσία, όπως και η Ρωσία από αυτές.

Εκτός από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας —πετρέλαιο, αέριο και άνθρακας— οι δυτικές χώρες εισάγουν από τη Ρωσία:
  • νικέλιο,
  • παλλάδιο,
  • τιτάνιο
  • αλουμίνιο,
  • υλικά ξυλείας,
  • αγροτικά προϊόντα,
  • αζωτούχα λιπάσματα,
και πολλά άλλα προϊόντα. Προκειμένου να σταματήσουν οι εισαγωγές αυτών των στρατηγικά σημαντικών αγαθών, δε χρειάζεται καν να θεσπίσουν άμεσους περιορισμούς στις ρωσικές τράπεζες που πραγματοποιούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές για αυτές τις συμβάσεις.

Οι Αμερικανοί πυροβολούν τους εαυτούς τους όταν απαγορεύουν σε αμερικανικές εταιρείες και πολίτες να επενδύουν σε ρωσικά ομόλογα και μετοχές — αποθαρρύνουν πολλούς να συναλλάσσονται με το αμερικανικό νόμισμα. Η Ρωσία προέβλεψε το πρόβλημα της αντιμετώπισης του δολαρίου και άρχισε να δανείζεται στις ασιατικές αγορές. Εάν η Ρωσία αποσυνδεθεί από το SWIFT, οι ρωσικές τράπεζες θα στραφούν στο Σύστημα Διαβίβασης Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με το κινεζικό αντίστοιχο — το China International Payments System (CIPS).

Όσο πιο γρήγορα μάθει η Δύση από λάθη του παρελθόντος σχετικά με την επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή σε συνδυασμό με την πλήρη περιφρόνηση των νόμιμων συμφερόντων ασφαλείας της Ρωσίας, τόσο λιγότερη ζημιά θα προκληθεί στις αντίπαλες πλευρές.

Ο Νικολάι Μεζέβιτς, ειδικός στο Ινστιτούτο Ευρώπης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, είπε ότι ο κόσμος έχει περάσει τα όρια, πίσω από τα οποία γίνεται ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Ετοιμάζονται νέοι κανόνες, οι οποίοι θα τεθούν στο τραπέζι πολύ σύντομα. Οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει να πιστεύουν πως μόνο αυτοί, το «εξαιρετικό έθνος», μπορούν να θέσουν νέους κανόνες για όλους τους άλλους, αλλά κάνουν λάθος αυτή τη φορά. Η κυριαρχία των ΗΠΑ έχει τελειώσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail