Πυροσβεστική παρέμβαση Μπόρις Τζόνσον με μίνι άδειασμα της Ουκρανίας

gov.uk
Freepen.gr -
Το ΝΑΤΟ δεν τρέφει εχθρότητα προς το ρωσικό λαό, ούτε αμφισβητεί το καθεστώς της Ρωσίας ως παγκόσμιας δύναμης, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε άρθρο που δημοσίευσαν οι New York Times την Κυριακή.

«Δεν έχουμε εχθρότητα απέναντι στο ρωσικό λαό και δεν έχουμε καμία επιθυμία να αμφισβητήσουμε ένα μεγάλο έθνος και μια παγκόσμια δύναμη», είπε, επισημαίνοντας πως «η Ουκρανία δεν είχε καμία σοβαρή προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον» αδειάζοντας έστω και βραχυπρόθεσμα το Κίεβο.

"Αυτή δεν είναι μια σύγκρουση του ΝΑΤΟ και δε θα γίνει. Κανένας σύμμαχος δεν έχει στείλει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία", σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νωρίτερα, πρότεινε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν το διεθνές σχέδιο δράσης για την Ουκρανία. Περιλαμβάνει την κινητοποίηση ενός διεθνούς ανθρωπιστικού συνασπισμού, την παροχή αμυντικού εξοπλισμού στο Κίεβο, τη μεγιστοποίηση της οικονομικής πίεσης στη Ρωσία, την αποτροπή «οποιασδήποτε υφέρπουσας ομαλοποίησης» των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, την αναζήτηση διπλωματικών οδών για αποκλιμάκωση.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
Σύμφωνα με τον Τζόνσον, η Δύση και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Την επόμενη εβδομάδα, σκοπεύει να τα συζητήσει με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και τον Ολλανδό συνάδελφό του Μαρκ Ρούτε που θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. Την Τρίτη 8 Μαρτίου, η βρετανική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της Ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία) που μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν σε ειδική συνάντηση αφιερωμένη στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail