Μόσχα: Σχεδόν όλη Αεροπορία της Ουκρανίας έχει καταστραφεί

Φωτογραφία: Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Freepen.gr - Σχεδόν όλη η στρατιωτική αεροπορία της Ουκρανίας έχει καταστραφεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Σχεδόν όλη η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος του Κιέβου έχει καταστραφεί», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, μαχητικά και αεράμυνα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν άλλα τρία ουκρανικά μαχητικά Su-27 και τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα.

Βέβαια νωρίτερα η Μόσχα προειδοποίησε πως οι χώρες που σταθμεύουν ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη ενδέχεται να εμπλακούν στην ένοπλη σύγκρουση.

Όπως γράψαμε στη Freepen.gr ο Κονασένκοφ δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα για τα ουκρανικά μαχητικά που πέταξαν νωρίτερα στη Ρουμανία και σε άλλες γειτονικές χώρες [...] α θέλαμε να επισημάνουμε ότι η χρήση του δικτύου των αεροδρομίων αυτών των χωρών για τη στάθμευση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας για περαιτέρω χρήση κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εμπλοκή αυτών των χωρών στην ένοπλη σύγκρουση».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Ωστόσο ο συνδυασμός των παραπάνω εξηγεί αφενός το από που μπορεί να επιχειρεί η εναπομείνασα Ουκρανική Αεροπορία αλλά και γιατί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάθε μέρα καλεί απεγνωσμένα για την αποστολή μαχητικών μολονότι τα σοβιετικής εποχής πολεμικά αεροσκάφη που διαθέτουν ευρωπαϊκές χώρες είναι γερασμένα και μη αναβαθμισμένα.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με υλικό που δημοσιεύεται στο Twitter απώλειες και μάλιστα σοβαρές μετρά και η Ρωσική Αεροπορία, κάτι που σημαίνει πως μονάδες της ουκρανικής αεράμυνας έχουν διασωθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail