Άρχισε να γυρίζει την μπιφτέκα ο Ζελένσκι; Κατηγορεί Δύση, τελειώνει το ΝΑΤΟ και συζητά Κριμαία-Ντονμπάς

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μιλώντας στο δίκτυο ABC. Το ερώτημα είναι αν αυτή η εικόνα μετατόπισης οφείλεται λόγω του πεδίου των μαχών ή σε μια τελευταία απόπειρα πίεσης της Δύσης. Σε κάθε περίπτωση το άδειασμα του Ζελένσκι από τη Δύση είναι ξεκάθαρο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον αέρα του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού ABC είπε ότι «ξεψύχησε» το θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ:

"Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, χάσαμε το ενδιαφέρον μας για αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τις αντιφάσεις και την αντιπαράθεση με τη Ρωσία".

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
  
Τόνισε επίσης ότι το Κίεβο δε θα «ικετεύσει γονατιστό» τις Βρυξέλλες για τίποτα.

Ωστόσο ο Ζελένσκι μίλησε και για το ενδεχόμενο συζήτησης εδαφικών ζητημάτων. Όταν ρωτήθηκε σχετικά για την Κριμαία και τις Δημοκρατίες του Ντονμπάς απήντησε:

«Μπορούμε να συζητήσουμε θέματα που σχετίζονται με τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες που κανείς εκτός από τη Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει, για αυτές τις ψευδοδημοκρατίες, μπορούμε να βρούμε έναν συμβιβασμό για τη μελλοντική μοίρα αυτών των εδαφών. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι πώς οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας, θα ζουν σε αυτά τα εδάφη. Ποιος στην Ουκρανία θέλει να τους δεχτεί; Επομένως, το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο από την απλή αναγνώριση"».

Η απογοήτευση του Ζελένσκι φάνηκε και σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα:

"Δεκατρείς ημέρες ακούμε μόνο υποσχέσεις. Δεκατρείς ημέρες μας λένε ότι η βοήθεια πρόκειται να φτάσει στον ουρανό, θα υπάρχουν αεροπλάνα, θα μας παραδοθούν".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευθύνη για το θάνατο ανθρώπων στην Ουκρανία βαρύνει τη Ρωσία και την ευθύνη, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών χωρών.

Το προσωπικό δικό του μερίδιο ευθύνης το αναλογίζεται; Αντιλαμβάνεται πως μπέρδεψε το ρόλο του στο σίριαλ με την πραγματικότητα;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail