Γιανούκοβιτς σε Ζελένσκι: Εγώ έφυγα για να αποφύγουμε πλήρη αιματοχυσία, σταμάτα τον πόλεμο

РИА Новости / Михаил Климентьев
Freepen.gr - Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ουκρανίας το 2010-2014, κάλεσε τον νυν Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να σταματήσει τον πόλεμο με κάθε κόστος σε μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

«Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι έχετε πολλούς "συμβούλους"». Αλλά είστε προσωπικά υποχρεωμένος να σταματήσετε την αιματοχυσία και να καταλήξετε σε μια ειρηνευτική συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος», είπε ο Γιανουκόβιτς όπως μεταδίδει το Interfax.

Ο Ζελένσκι έχει υποσχεθεί "να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία" από την πρώτη μέρα της προεδρίας του, "και αυτός ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο τον υποστήριξε ολόκληρη η Ουκρανία", είπε ο Γιανουκόβιτς. "Θα μπορούσατε να είχατε γίνει πρόεδρος της ειρήνης, αλλά, δυστυχώς, δε συνέβη», ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο Γιανουκόβιτς κατηγόρησε για τη σύγκρουση στο Ντονμπάς στη «διοίκηση του Μαϊντάν». «Είναι απολύτως προφανές ότι αυτοί που ξεκίνησαν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση το 2014 και που έθρεψαν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να τιμωρηθούν με τη σκληρότερη τιμωρία», σχολίασε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι η αποχώρησή του από την Ουκρανία ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος.

«Πιθανώς, δεν υπήρξε μέρα ή νύχτα τα τελευταία οκτώ χρόνια που να μην σκέφτηκα αν έκανα το σωστό φεύγοντας από την Ουκρανία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένας μεγάλης κλίμακας εμφύλιος πόλεμος, αιματοχυσία σε ολόκληρη την Ουκρανία». 

«Δυστυχώς, η θυσία μου τότε το 2014 δεν εμπόδισε τις αρχές του Μαϊντάν», είπε ο Γιανουκόβιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail