Πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Ουκρανίας με στήριξη των ΗΠΑ: Ψεύτικο ή αληθινό;

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε την εκπληκτική αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ φέρεται να βοηθούσαν την Ουκρανία να κατασκευάσει παράνομα βιοόπλα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ιγκόρ Κονασένκοφ, το Κίεβο διέταξε πρόσφατα την καταστροφή αυτών των παθογόνων παραγόντων και εγγράφων που συνδέονται με σχετικά πειράματα από πανικό μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη γειτονική πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Το Sputnik δημοσίευσε μια λεπτομερή αναφορά σχετικά με αυτήν την εξέλιξη που πρέπει να διαβάσουν όσοι δεν είναι ήδη εξοικειωμένοι με το ευαίσθητο θέμα των αμερικανικών βιοεργαστηρίων που εμφανίζονται γύρω από τα σύνορα της Ρωσίας.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Το GreatGameIndia ανέφερε επίσης λίγες ημέρες πριν από την αποκάλυψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αφαιρεί όλα τα στοιχεία του εργαστηρίου βιοόπλων της Ουκρανίας», στο οποίο το μέσο έκανε σύνδεση επίσης με αρχειοθετημένο υλικό και τον επίσημο διπλωματικό ιστότοπο να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτών των εγκαταστάσεων. Η Αμερική αρνείται επίσημα αυτούς τους ισχυρισμούς και έχει υποστηρίξει σταθερά ότι τα ξένα βιοεργαστήρια της δεν παράγουν παράνομα όπλα, αν και η Ρωσία υποπτεύεται πως ο αντίπαλός της δεν είναι ειλικρινής. Ανησυχίες υψηλού προφίλ σχετικά με την ασφάλεια και την στρατηγική πρόθεση αυτών των εγκαταστάσεων εκφράστηκαν από Ρώσους αξιωματούχους το 2020 και το 2021.

Όλες αυτές οι πληροφορίες πρέπει κατανοητά να μπερδεύουν τον μέσο καταναλωτή ειδήσεων, ο οποίος πιθανότατα έχει ήδη κατακλυστεί από όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, για να μην αναφέρουμε τα τελευταία δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 . Εναπόκειται φυσικά στον καθένα να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα σχετικά με το εάν οι αναφορές της Ρωσίας για το πρόγραμμα βιοόπλων της Ουκρανίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ είναι ψεύτικες ή πιστευτές, αλλά ο συγγραφέας είναι πεπεισμένος πως αυτό είναι ένα πολύ πραγματικό και σοβαρό ζήτημα, καθώς συμπληρώνει τις προηγούμενες ανησυχίες της Ρωσίας  για το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Ουκρανίας.

Η μεγάλη στρατηγική ατζέντα της Αμερικής στην Ουκρανία είναι να μετατρέψει αυτή την αδελφική χώρα σε μια λεγόμενη «αντι-Ρωσία» με την έννοια της διατήρησης της ηγεσίας των φασιστών - εθνικιστών πληρεξούσιων επί των μόνιμων στρατιωτικών, πληροφοριών και διπλωματικών γραφειοκρατιών του Κιέβου («βαθύ κράτος»). Η σταδιακή επιβολή της ρωσοφοβικής ιδεολογίας τους στην υπόλοιπη κοινωνία θα στρέψει τελικά την πλειοψηφία του λαού της εναντίον αυτού του γειτονικού έθνους, κάτι που με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα να υποστηρίξει την ενθαρρυνθείσα από τις ΗΠΑ πολεμοχαρή στάση των ριζοσπαστικών αρχών που καθοδηγείται από την ξεπερασμένη κι απαξιωμένη υπερ-μισητή ιδεολογία τους.

Βλέποντας πώς οι ΗΠΑ προστατεύονται από τις συνέπειες των θανατηφόρων σχεδίων τους τύπου "διαίρει και βασίλευε" στο άλλο μισό του κόσμου, οι Αμερικανοί δε θα επηρεάζονταν τόσο αρνητικά εάν οι φασίστες πληρεξούσιοι της κυβέρνησής τους στο Κίεβο εκτόξευαν βιολογικά, χημικά ή ακόμα και πυρηνικά σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε ήδη στις 24 Φεβρουαρίου κατά την ομιλία του στο έθνος πως «η αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και αυτών των δυνάμεων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Ετοιμάζονται και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Σημείωσε περαιτέρω ότι το ΝΑΤΟ δημιούργησε λαθραία στρατιωτική υποδομή στην Ουκρανία πριν από μια προγραμματισμένη αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Ρωσίας που πιθανώς θα ερχόταν αφού οι ΗΠΑ εξουδετερώσουν τις δυνατότητες πυρηνικού δεύτερου χτυπήματος του στόχου τους μέσω της συνεχιζόμενης περιφερειακής ανάπτυξης «αντιπυραυλικών συστημάτων» και όπλων κρούσης. Ως εκ τούτου, η Ουκρανία προοριζόταν να χρησιμεύσει ως η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αντι-ρωσική proxy πλατφόρμα της Δύσης για να κάνει πραξικόπημα στον ιστορικό της αντίπαλο στο πολύ εγγύς μέλλον, κάτι που ο Πρόεδρος Πούτιν απέτρεψε μέσω της αποφασιστικής παρέμβασής του.

Επομένως, δεν είναι απίστευτο πως οι ΗΠΑ υποστήριξαν πράγματι τα υποτιθέμενα προγράμματα πυρηνικών και βιοόπλων της Ουκρανίας με σκοπό να ενισχύσουν τις στρατιωτικο-στρατηγικές δυνατότητές της ως «αντιρωσικής» οντότητας που οραματίστηκαν ότι αυτή η χώρα θα παραμείνει επ' αόριστον. Ο εξοπλισμός της με τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τους μεγάλους στρατηγικούς υπολογισμούς του Κρεμλίνου βάζοντάς το διαρκώς σε άμυνα πριν από τον εκβιασμό της Ευρασιατικής Μεγάλης Δύναμης δια τέτοιων μέσων για να αναλάβει αδιάκοπες μονομερείς παραχωρήσεις με στόχο την τελική διάλυσή της εκ των έσω.  

Όλη αυτή η επίγνωση υποδηλώνει ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας για το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πρόγραμμα βιοόπλων της Ουκρανίας είναι αξιόπιστες, καθώς ευθυγραμμίζονται με τις σταθερά εχθρικές προθέσεις της Αμερικής που οδηγούνται από την ιδιοτελή επιθυμία της να καταστρέψει τον ιστορικό της αντίπαλο μέσω του Υβριδικού Πολέμου. Η παροχή βοήθειας στην ανάπτυξη τέτοιων WMD από την Ουκρανία θα άλλαζε κυριολεκτικά το παιχνίδι και έτσι θα έδινε στις ΗΠΑ το απροσδιόριστο πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας. Αν ο Πρόεδρος Πούτιν δεν είχε διατάξει την ειδική επιχείρηση της χώρας του όταν το έκανε, είναι πολύ πιθανό η Ουκρανία να είχε αποκτήσει σύντομα αυτά τα όπλα και να τα είχε αξιοποιήσει με την υποστήριξη των ΗΠΑ για να εκβιάσει τη Ρωσία για υποταγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail