Σερβία: Αν το Κόσοβο γίνει αποδεκτό σε οργανισμούς, η απάντησή μας θα τους εκπλήξει!

apakom / pixabay
Freepen.gr - Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποίησε τη Δευτέρα πως η Σερβία θα απαντήσει σθεναρά και αποτελεσματικά σε περίπτωση που το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο γίνει δεκτό σε διεθνείς οργανισμούς, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με πρωτοβουλίες για την αποδοχή του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς, ο Βούτσιτς απάντησε ότι η κατάσταση μπορούσε να εξεταστεί από πολλές οπτικές γωνίες, συμπεριλαμβανομένης μιας όπου πολλοί θεωρούσαν μια παγκόσμια λύση ως λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι πολύ πρόθυμοι για το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί γρήγορα σε διεθνείς οργανισμούς, είπε ο Βούτσιτς.

"Χωρίς να υπεισέλθω σε όλες τις λεπτομέρειες - και αναλύουμε τα πάντα ενδελεχώς - το μήνυμά μου είναι ότι, εάν (η Πρίστινα) το ξεκινήσει αυτό, μια ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση από τη Σερβία θα τους εκπλήξει. Σε περίπτωση που το Κοσσυφοπέδιο γίνει δεκτό σε διεθνείς οργανισμούς, θα σήμαινε κατάρρευση της Συμφωνίας της Ουάσιγκτον. Τότε θα μάθουν για αποαναγνωρίσεις από πολλές χώρες».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

«Σε περίπτωση που ενεργήσουν ανεύθυνα, θα απαντήσουμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο», είπε ο Βούτσιτς.

Είπε επίσης πως η Σερβία είχε εγκαταλείψει την ιδέα να παραδώσει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία σχετικά με αναφορές για υποστήριξή της για ένταξη του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ.

"Είχα μια προγραμματισμένη συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός ξεκαθάρισε τι είπε (για το θέμα) και τι αναφέρθηκε και αποφασίσαμε να μη δώσουμε νότα", είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail