Η Τουρκία έγινε κλειδί για όσους πρέπει να πετάξουν μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής ή της υπόλοιπης Ευρώπης

facebook.com/TurkishAirlines
Freepen.gr -
Η Τουρκία έχει γίνει η πιο συνδεδεμένη αεροπορική διαδρομή προς και από τη Ρωσία, αφού δεκάδες χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στην εμπόλεμη χώρα και απαγόρευσαν τις αεροπορικές εταιρείες της.

Η Turkish Airlines τροποποίησε μεγάλο μέρος του προγράμματος της, αυξάνοντας τον αριθμό των πτήσεων προς τη Ρωσία και τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, ανέφερε την Κυριακή το Aviacionline.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ που έχει αναπτύξει στενούς πολιτικούς δεσμούς με τη Ρωσία τα τελευταία επτά χρόνια, δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη χώρα. Δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τριάντα οκτώ χώρες έχουν απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τον εναέριο χώρο τους. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 29,2% στη διεθνή προσφορά θέσεων για τη Ρωσία, ανέφερε το Aviacionline.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
 
Η Τουρκία είναι πλέον η κύρια διεθνής αγορά της Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας το 17,3 τοις εκατό των πτήσεων και το 18,3 τοις εκατό της προσφοράς θέσεων, ανέφερε ο ιστότοπος. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατατάσσονται στη δεύτερη θέση για την προσφορά θέσεων, αλλά έχουν λιγότερη συνδεσιμότητα με την Αμερική και την Ευρώπη σε σύγκριση με την Τουρκία, ανέφερε.

Η Turkish Airlines, η οποία ανήκει στο κράτος, ανέστειλε τις πτήσεις προς δύο ρωσικά αεροδρόμια - Krasnodar και Rostov-on Don - αλλά διατηρεί πτήσεις προς Μόσχα/Vnukovo (VKO), Αγία Πετρούπολη (LED), Καζάν (KZN), Σότσι (AER) και Yekaterinburg (SVX), είπε η Aviacionline. Η εταιρεία αύξησε τη συχνότητα των πτήσεων προς αυτούς τους προορισμούς τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε.

Η Turkish Airlines προσφέρει πέντε απευθείας πτήσεις την ημέρα προς τη Μόσχα όλη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Οι τέσσερις από τις πέντε πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A330, Boeing 777 και Boeing 787.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail