Η ΜΙΤ μεθοδεύει με την Αλ Νούσρα τη μεταφορά ισλαμιστών μαχητών στην Ουκρανία;

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών πληροφοριών και του αρχηγού της οργάνωσης «Μέτωπο Αλ Νούσρα», νυν HTS, η οποία είναι ταξινομημένη στη διεθνή λίστα τρομοκρατίας, Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι [φωτο], στην οποία συζήτησαν για την επιτάχυνση της διαδικασίας μεταφορά μαχητών για να πολεμήσουν στην «Ουκρανία».

Khaled Iskef - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο σύμβουλος του Κέντρου Συμφιλίωσης Συρίας-Ρωσίας, καθηγητής Fadi Ismail, εξήγησε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κοντά στο πέρασμα «Deir Ballout», που χωρίζει την ύπαιθρο του Χαλεπίου και τoy Ιντλίμπ, και συμμετείχαν αξιωματικοί της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, κατά την οποία o Αλ Τζουλάνι ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς, ιδιαίτερα όσον αφορά τους μαχητές του SNA (πρώην FSA), που βρίσκονται στις περιοχές του βόρειου Χαλεπίου και έχουν σοβαρές διαφορές με το «Μέτωπο αλ Νούσρα».

Είπε επίσης πως ο στόχος του αιτήματος του αλ Τζουλάνι να επιταχύνει τη μεταφορά του «Εθνικού Στρατού» στην Ουκρανία, συνοψίζεται στις προσπάθειες της «Αλ Νούσρα» και της Τουρκίας να απαλλαγούν από τους ανεπιθύμητους μαχητές στο βόρειο Χαλέπι, και να αποδυναμώσει την επιρροή και τη δύναμη του SNA και έτσι να διευκολύνει την «Αλ Νούσρα» να ελέγξει τις περιοχές της βόρειας υπαίθρου του Χαλεπίου και να τις προσαρτήσει στις περιοχές επιρροής της στο Ιντλίμπ.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Πριν από λίγες ημέρες, οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να στρατολογούν τους μαχητές των φατριών αυτών για να τους στείλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις, καθώς έδωσαν εντολή στους ηγέτες των φατριών να ετοιμάσουν λίστες με τα ονόματα των μαχητών που θα μεταφερθούν στην πρώτη παρτίδα και θα ανοίξουν την εγγραφή για όσους επιθυμούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Παρόμοια με τη σύγκρουση στη Λιβύη και τον πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν οικονομικό δέλεαρ για να προσελκύσουν τους μαχητές, υποσχόμενοι μηνιαίες αποδοχές έως και 6.000 δολάρια. Έτσι, τα γραφεία, τα οποία άνοιξαν πολλές φατρίες, άρχισαν να δέχονται τους μαχητές τη στιγμή που η Άγκυρα δεν έχει ακόμη ενημερώσει τους αρχηγούς των φατριών για την ώρα έναρξης της μεταφοράς των μαχητών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail