Ρώσικο ΜΜΕ: Αμερικανικό πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για Ρουμανία ή Πολωνία στην Αλεξανδρούπολη

Freepen.gr - Το γιγάντιο αμερικανικό μεταφορικό πλοίο Liberty Passion μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη βόρεια Ελλάδα, αναφέρει το MarineTraffic. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεταφορικό αναχώρησε από το αμερικανικό λιμάνι του Τσάρλεστον στις 5 Μαρτίου και θα φτάσει στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το βράδυ της 19ης Μαρτίου.

Το σκάφος Liberty Passion έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά εξοπλισμού, κατασκευάστηκε το 2017 και πλέει υπό τη σημαία των ΗΠΑ. Η χωρητικότητά του είναι 20,3 χιλιάδες τόνοι, το τρέχον βύθισμα είναι 10 μέτρα. Το σκάφος έχει μήκος 199,98 μέτρα και πλάτος 32,3 μέτρα.

Την είδηση σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι παραθέτοντας παράλληλα ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ “Harry S. Truman”, το οποίο συνοδεύεται και από ελληνικό πολεμικό πλοίο στο θρακικό πέλαγος και παρακολουθείται στενά από ρωσική φρεγάτα αποτελεί μια άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή μας που πρέπει να καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό. Τα αεροπλάνα που σταθμεύουν στο “Harry S. Truman” αυτή τη στιγμή περιπολούν στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο κοντά είναι ο πόλεμος σ’ εμάς.

Η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια πυριτιδαποθήκη με τα φιτίλια να πληθαίνουν μέρα την μέρα. Διαβάζουμε μάλιστα πως η ΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει στην μάχη της περικύκλωσης της Ρωσίας αφού το τεραστίων διαστάσεων οχηματαγωγό “Liberty Passion” κατευθύνεται προς τα εδώ, φορτωμένο με τανκς που θα προωθηθούν στην Ρουμανία ή στην Πολωνία. Οι απειλές των Ρώσων για την χρησιμοποίηση της ΝΑΤΟικής βάσης της Αλεξανδρούπολης είναι πλέον συχνότατες και δυστυχώς παίρνουν διαφορετικές διαστάσεις λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία. Η χρήση του λιμανιού, του σιδηροδρόμου, του αεροδρομίου, του οδικού άξονα, των στρατοπέδων, της Αλεξανδρούπολης συνολικότερα, αυτή την φορά μπορεί να μην είναι πρόβα πολέμου.

Η ΝΑΤΟική βάση στην πόλη μας πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε Αλεξανδρουπολίτη, του κάθε Έλληνα
».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail