Υπουργός προτρέπει τους Γερμανούς να φορούν πουλόβερ για να μην ξυλιάσουν από το κρύο

Kartashova / pixabay
Freepen.gr - Ο υπουργός Γεωργίας και Προστασίας των Καταναλωτών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Peter Hauk, υποστήριξε την πλήρη απαγόρευση της γερμανικής εισαγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία ως απάντηση στην στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Hauk υποστήριξε την απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας παρά τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στους πολίτες της χώρας του, οι οποίοι ήδη παλεύουν με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας που καθιστά δύσκολο να θερμάνουν τα σπίτια τους.

«Μπορείς να αντέξεις τους 15 βαθμούς [Κελσίου] το χειμώνα με ένα πουλόβερ. Κανείς δεν πεθαίνει από αυτό. Αλλά οι άνθρωποι πεθαίνουν αλλού», είπε ο Hauk, αναφερόμενος στο τίμημα που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Τα σχόλια του πολιτικού, που είναι μέλος του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, προκάλεσαν έντονη ανταπόκριση από την Ένωση Γερμανών Ενοικιαστών, η οποία απάντησε ότι δεν έδειξε κατανόηση των αναγκών των ηλικιωμένων ή εκείνων που εργάζονται από το σπίτι.

Παρόλο που η ένωση παραδέχτηκε πως η Ευρώπη έπρεπε να μειώσει την εξάρτησή της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, προειδοποίησε ότι η μείωση της θερμοκρασίας του δωματίου και η εξάρτηση από τη χρήση περισσότερων ρούχων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρρώστια κατά τους χειμερινούς μήνες. «Με έναν υπουργικό μισθό ή μια προεδρική σύνταξη, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το εκρηκτικό κόστος ενέργειας και δεν χρειάζεται να παγώσετε τον εαυτό σας», δήλωσε ο πρόεδρος της Πολιτείας της Στουτγάρδης, Rolf Gassmann.

Η ένωση συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι, όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, οι Γερμανοί ιδιοκτήτες έχουν νομική υποχρέωση να διασφαλίσουν πως τα δωμάτια μπορούν να θερμαίνονται στους 22 βαθμούς Κελσίου και να εγκαταστήσουν κατάλληλο εξαερισμό για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας και η μόλυνση από μούχλα.

Ο Hauk φαίνεται ότι είναι της ίδιας πολιτικής σχολής με αρκετούς δικούς μας πολιτικούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail