Τηλεοπτική σειρά Άγιος Παΐσιος: Ο Θεός μας προετοιμάζει για τα επερχόμενα;

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Μέσα από τα μέχρι στιγμής επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς της ζωής του Αγίου Παϊσίου παρουσιάζεται μία σειρά ιστορικών γεγονότων. Ο ξεριζωμός των Ελλήνων από τα πατρογονικά εδάφη της Μικράς Ασίας – Ιωνίας, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος.

Αλλά, διακρίνουμε και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετώπισαν οι πρόγονοί μας όχι για ένα ή δύο χρόνια, αλλά για πολλά συνεχόμενα έτη.

Όμως, το σπουδαιότερο σημείο, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στον τρόπο που τις αντιμετώπιζαν. Μπορεί να τους κυρίευε ο φόβος, να πεινούσαν, να έχαναν συγγενικά τους πρόσωπα, να λύγιζε η πίστη τους, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον Θεό. Στρέφονταν, ολομόναχοι, μπροστά σε μία εικόνα της Παναγίας, του Χριστού, ενός Αγίου ή Αγίας, με ταπείνωση, με δάκρυα στα μάτια και ζητούσαν συγγνώμη, συγχώρεση και βοήθεια.

Σήμερα, σε μία περίοδο υπέρτατης απομάκρυνσης από Εκείνον, σε μία εποχή που κάθε τι που προβάλει την αγνή, την λιτή, την πραγματική Ορθοδοξία συκοφαντείται, διώκεται και αποσιωπάται, στα δικά μου μικρά μάτια φαίνεται πως ο Θεός και ο Άγιος φρόντισαν αυτή η τηλεοπτική σειρά να βγει στον αέρα, για έναν λόγο. Διότι, καθώς φαίνεται, σύντομα θα χρειαστεί να ξαναβρούμε την χαμένη μας πίστη στον Χριστό, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, όπως οι πρόγονοί μας.

Γιατί, εμείς μπορεί να ξεχνάμε τον Θεό, αλλά Εκείνος όχι.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022

www.eksadaktylos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail