Η Τουρκία διατηρεί ανοιχτό τον εναέριο χώρο, πρόθυμη να φιλοξενήσει συνομιλίες

Freepen.gr -
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της για στρατηγικούς και ανθρωπιστικούς λόγους, ανέφερε η εφημερίδα Birgün.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου είπε πως η διατήρηση του τουρκικού εναέριου χώρου ανοιχτού είναι «σημαντική από στρατηγική και ανθρωπιστική άποψη».

«Διατηρούμε τον εναέριο χώρο ανοιχτό όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για τους πολίτες των χωρών που επιβάλλουν κυρώσεις», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία παραμένουν σε επαφή σε στρατιωτικό επίπεδο για να διασφαλίσουν όπως τα τουρκικά πλοία μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια από τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία θέλει να φέρει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε ένα φόρουμ διπλωματίας στη νότια Τουρκία την επόμενη εβδομάδα.

«Πριν από την έναρξη του πολέμου, σχεδιάζαμε να φέρουμε και τους δύο υπουργούς Εξωτερικών στην Αττάλεια», είπε. "Δεν ξέρω αν οι Ουκρανοί μπορούν να έρθουν λόγω των συνθηκών πολέμου. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι θα ερχόταν στην Αττάλεια".

«Ελπίζουμε να φέρουμε και τις δύο πλευρές σε υπουργικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν οι υπουργοί θα μπορέσουν να συναντηθούν στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail