Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκτήσει πυρηνικά

DimitroSevastopol / pixabay
Freepen.gr -
Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την πρόθεση της Ουκρανίας να αποκτήσει πυρηνικό καθεστώς, καθώς θα μπορούσε να βοηθηθεί «από την άλλη πλευρά του ωκεανού», μετά το οποίο το ΝΑΤΟ θα γίνει εχθρός της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Τώρα έχει γίνει λόγος για [η Ουκρανία] να αποκτήσει πυρηνικό καθεστώς· δηλαδή, απόκτηση πυρηνικών όπλων. Δεν μπορούμε απλώς να προσπεράσουμε τέτοια πράγματα. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως γνωρίζουμε πώς συμπεριφέρεται η λεγόμενη Δύση στη Ρωσία", είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με γυναίκες υπαλλήλους ρωσικών αεροπορικών εταιρειών το Σάββατο.

Η Ουκρανία έχει διατηρήσει τις πυρηνικές αρμοδιότητες από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, είπε ο Πούτιν. "Όσον αφορά τον εμπλουτισμό των πυρηνικών υλικών, μπορούν να οργανώσουν αυτό το έργο. Έχουν επίσης ικανότητες πυραύλων [...] και θα τις αναπτύξουν και θα τους κατασκευάσουν και θα βοηθηθούν να το κάνουν από την άλλη πλευρά του ωκεανού, οι οποίοι θα έλεγαν τότε ότι δεν αναγνωρίζουν αυτό το πυρηνικό καθεστώς, πως το έκαναν μόνοι τους, μετά έθεσαν αυτά τα συστήματα υπό έλεγχο και από εκείνο το δευτερόλεπτο, από εκείνο το δευτερόλεπτο, η μοίρα της Ρωσίας θα ήταν εντελώς διαφορετική», είπε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
«Τότε είναι ο στρατηγικός μας εχθρός και δε θα χρειαζόταν καν να έχουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, θα μας κρατούσαν στο πυρηνικό τους στόχαστρο εδώ, και αυτό είναι», είπε ο Πούτιν.

"Πώς μπορούμε να το προσπεράσουμε αυτό; Αυτή είναι μια απολύτως πραγματική απειλή, δεν πρόκειται για μια παρατραβηγμένη ανοησία", είπε.

"Υπήρχε επίσης ολοένα και πιο ενεργή συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Καταλαβαίνετε σε τι θα μπορούσε να έχει οδηγήσει αυτό ή μπορεί ακόμα; Εάν είναι χώρα του ΝΑΤΟ, τότε, σύμφωνα με τη συνθήκη για την ίδρυση αυτού του οργανισμού, όλα τα άλλα μέλη της συμμαχίας πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την χώρα σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης», είπε.

"Διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς, και θα έμπαιναν και στην Κριμαία. Και μετά θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο με ολόκληρη την οργάνωση του ΝΑΤΟ. Τι είναι αυτό; Οι συνέπειες είναι σαφείς, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους», είπε.

Έως και 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ντονμπάς από το 2014, κάτι που η Δύση προτιμά να μην παρατηρεί, ανέφερε.

"Έχετε δει μόνοι σας πώς αδέσποτα σκυλιά σε διάφορα μέρη της χώρας μας επιτίθενται και τραυματίζουν ανθρώπους, και υπήρξαν ακόμη και θανατηφόρα περιστατικά. Και μετά [...] βλέπουμε αυτά τα ζώα να δηλητηριάζονται, να πυροβολούνται και να σκοτώνονται. Ακούστε, οι άνθρωποι στο Donbas δεν είναι αδέσποτα σκυλιά. Από 13.000 έως 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αυτά τα χρόνια, [συμπεριλαμβανομένων] πάνω από 500 παιδιών που σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν. Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα απαράδεκτο είναι ότι αυτή η λεγόμενη πολιτισμένη Δύση προτιμά να μην το προσέξει αυτό αυτά τα χρόνια», είπε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail