Ο Τρίτος Παγκόσμιος είναι αυτό που ζούμε σήμερα

Ακούω κάποιους να αναφέρονται στον Γ΄Π.Π, έχοντας στο μυαλό τους μια προκαθορισμένη εικόνα για το πως θα μοιάζει. Παρόμοια με τους φανατικούς θρησκευόμενους, που νομίζουν ότι ο Αντίχριστος θα είναι κάποιος με κέρατα και ουρά! Τίποτα από αυτά. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Και επειδή είναι απλά, δεν δίνουν προσοχή στη σημασία των μικρών γεγονότων που εξελίσσονται σα συνεχόμενοι κρίκοι μιας αλυσίδας προς το αθροιστικό γινόμενο μιας πραγματικά συνταρακτικής κατάστασης. Σε αυτό βοηθάει και η καθημερινότητα που μέσω του εθισμού στις ειδήσεις καταχωρεί τις εντυπώσεις με μια αίσθηση κανονικότητας. 

Νομίζουν ότι ο Γ΄Π.Π θα είναι απλώς πολεμικά γεγονότα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κατάσταση. Και αυτή η κατάσταση είναι που εμπεριέχει μέσα της τα αλλεπάλληλα γεγονότα του πολέμου και όχι το αντίθετο. Όπως ακριβώς και ο πόλεμος ως κατάσταση εμπεριέχει διαφορετικές μάχες, έτσι και το σύνολο των μαχών αποτελούν τον πόλεμο.

Υπό αυτό το πρίσμα, πληροφορώ όσους περιμένουν τον Γ΄ΠΠ. στο μέλλον, ότι αυτός είναι ήδη εδώ. Ως κατάσταση με φαινομενικά μεταξύ τους ασύνδετα γεγονότα. Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με επεισόδια στη Συρία, στο Ιράκ και αλλού και απλά στην Ουκρανία ανέβηκε ένα επίπεδο. 

Βρίσκεται σε νέα φάση και μπορεί να "εμπλουτισθεί" περισσότερο με τη συμμετοχή πολλών ενεργούντων. Στο χέρι της ανθρωπότητας είναι να μην κηρυχθεί και επίσημα, διότι ανεπίσημα μαίνεται σε κάθε επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail