Κίνα: Δε δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που βομβάρδισαν την πρεσβεία μας στο Βελιγράδι!

Freepen.gr - Η κινεζική αποστολή στην ΕΕ, με αφορμή το κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προς το Πεκίνο για να καταδικάσει την «εισβολή» στην Ουκρανία, υπενθύμισε τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της στο Βελιγράδι το 1999 και είπε ότι δε χρειάζονται διαλέξεις από όσους παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

«Ο κινεζικός λαός μπορεί να συμπάσχει πλήρως με τα δεινά άλλων χωρών, γιατί δε θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αποστολής, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ένας Κινέζος αξιωματούχος επέκρινε το ΝΑΤΟ για τα σχόλιά του ότι η χώρα είχε υποχρέωση ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Δε χρειαζόμαστε μια διάλεξη για τη δικαιοσύνη από δράστες που έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο», δήλωσε εκπρόσωπος της αποστολής, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τετάρτη την Κίνα «να καταδικάσει ξεκάθαρα την εισβολή και να μην υποστηρίξει τη Ρωσία» και πρόσθεσε ότι η Κίνα έχει υποχρέωση να καταδικάσει την «εισβολή».

* πληροφορίες politika.rs


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail