Μεγάλα λόγια για την Ουκρανία από ένα απόλυτα ελεγχόμενο προτεκτοράτο

Ohmydearlife / pixabay
Μια χώρα που ξεπούλησε τις παραγωγικές βιομηχανίες και ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και τα απομεινάρια της (βλέπε Λάρκο) γιατί πείστηκε η μάζα ότι έτσι θα πλήρωνε λιγότερους φόρους αν και αυτοί που ταΐζονται από τους φόρους είναι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες, δεν αξίζει σωτηρία.

Βέβαια δεν ξεχνάμε πως εμείς ήμασταν από την αρχή ελεγχόμενο προτεκτοράτο. Το 1854 οι αγγλογάλλοι αποβιβασαν στρατό στον Πειραιά για να εξαναγκάσουν τον Όθωνα να κηρύξει ουδετερότητα στον Κριμαϊκό Πόλεμο γιατί η ακεραιότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας βόλευε τους συμμάχους.

Τα μεγάλα λόγια λοιπόν για την Ουκρανία από ένα απόλυτα ελεγχόμενο προτεκτοράτο και μια εύκολα χειραγωγημένη κοινωνία είναι τραγελαφικά. Ξέρω, αν έχουμε σωτηρία θα φανεί όταν πιάσουμε πάτο. Τα καλά νέα είναι ότι εκεί πάμε.

Μελίνα Κονταξή

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail