Ρωσία: Χτυπήσαμε και δεύτερη βάση με Ουκρανούς κομάντος και ξένους μισθοφόρους

Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας νωρίς την Κυριακή, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 ντόπιους στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ένα εκπαιδευτικό κέντρο των Ουκρανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων κοντά στην πόλη Ovruch στη βόρεια περιοχή Zhytomyr, που φιλοξένησε τους μισθοφόρους, έγινε στόχος «υψηλής ακρίβειας πυραύλων αέρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Igor Konashenkov κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η αεροπορική επιδρομή εξάλειψε περισσότερους από 100 Ουκρανούς στρατιώτες ειδικών επιχειρήσεων και ξένους στρατιώτες τυχοδιώκτες, πρόσθεσε.

Πριν από μια εβδομάδα, η Ρωσία κατέστρεψε μια άλλη βάση μισθοφόρων στην περιοχή Yavoriv στη δυτική περιοχή Lviv, λέγοντας ότι μέχρι και 180 ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν εκεί.

Το Κίεβο αμφισβήτησε αυτούς τους αριθμούς και ανέφερε τον αριθμό των νεκρών σε 35 άτομα. Επέμεινε επίσης ότι όλοι όσοι σκοτώθηκαν στην επίθεση ήταν Ουκρανοί.

 
Ωστόσο, μετά την επίθεση, προέκυψαν αναφορές για μισθοφόρους που διέφυγαν στη γειτονική Πολωνία σε μεγάλους αριθμούς. Ορισμένοι επίδοξοι μαχητές έχουν παραπονεθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεντεύξεις ότι η σύγκρουση αποδείχθηκε πως δεν ήταν αυτό που περίμεναν.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι γνωρίζει όλες τις τοποθεσίες μισθοφόρων στο έδαφος της Ουκρανίας και υποσχέθηκε να συνεχίσει να τις στοχοποιεί «χωρίς έλεος».

«Όλη η περαιτέρω ευθύνη για τον θάνατο αυτής της κατηγορίας ξένων πολιτών στην Ουκρανία ανήκει αποκλειστικά στην ηγεσία αυτών των χωρών», οι οποίες ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να απαντήσουν στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Κιέβου για βοήθεια στη σύγκρουση, είπε ο Konashenkov την περασμένη εβδομάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail