Η Πολωνία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατάσχει την περιουσία των Ρώσων ολιγαρχών

Freepen.gr - Η πολωνική κυβέρνηση θέλει να δημεύσει την περιουσία των Ρώσων ολιγαρχών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki σε συνέντευξή του στο Wprost.

«Έχουμε λίγη τέτοια περιουσία. Αφενός, έχουμε συνταγματικούς περιορισμούς σε τέτοιες ενέργειες που σχετίζονται με το δικαίωμα ιδιοκτησίας, και από την άλλη, όλο και περισσότεροι Πολωνοί δεν καταλαβαίνουν γιατί - αφού οι Ιταλοί κατάσχουν γιοτ Ρώσων ολιγαρχών - δεν μπορούμε να κάνουμε ενέργειες στη χώρα μας», είπε ο Morawiecki.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θέλει να κάνει τις κατάλληλες νομοθετικές αλλαγές για να μπορέσει να δημεύσει την περιουσία των Ρώσων ολιγαρχών.

«Θέλουμε να το περάσουμε από το Sejm (κάτω βουλή)», - πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Morawiecki, η κυβέρνηση σκοπεύει να εμπλέξει την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση στις σχετικές νομοθετικές εργασίες και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τη Δευτέρα.

«Αισθανθήκαμε πως η αντιπολίτευση πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτή τη διαδικασία», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία υποστηρίζει την ανάγκη δήμευσης της περιουσίας των Ρώσων ολιγαρχών. "Το στρατόπεδό μας είναι σταθερά υπέρ αυτού", πρόσθεσε ο Morawiecki. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail