Η Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική φαλίρισε. Ενημερώστε τον Μηταράκη και τους υπόλοιπους πρόθυμους

Όλοι θυμόμαστε αυτούς τους απίστευτους γραφειοκράτες των Βρυξελών (Σχοινάς, Gminder, Γιόχανσον) και την πολιτική της Ε.Ε που προσπαθούσε να εφαρμόσει ως υπάκουος μαθητής ο κ. Μηταράκης και η Κυβέρνηση.

Να λοιπόν που όλοι αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι πολιτικοί εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Είναι όλοι αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πάρκινγκ μεταναστών και δυστυχώς σε μερικά νησιά κατασκεύασαν τις Υπερδομές, σαν την μοναδική λύση για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας και της Ε.Ε. 

Πριν, πάλι οι ίδιοι, ζητούσαν από τις χώρες του Βίζενγκραντ να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορά τους και να δέχονται αδιακρίτως πρόσφυγες - μετανάστες. Τώρα που αυτές οι χώρες δέχονται εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία αλήθεια τι έχουν να πουν; 

Τον Νοέμβριο του 2021 η Λευκορωσία έστελνε μετανάστες στα σύνορα της Πολωνίας αντιγράφοντας το παράδειγμα του Έβρου. Η Τουρκία πάλι και η Ρωσία υποβοηθούσαν τις μεταναστευτικές ροές, για να εκβιάσουν Πολωνία και ΕΕ. 

Η Πολωνία όμως εφαρμόζοντας εθνική πολιτική απέτρεψε την ιδιότυπη εισβολή σφραγίζοντας τα σύνορά της.

Λίγους μήνες μετά, κατά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, άνοιξε τα σύνορά της για να δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες. Να σημειωθεί ότι η Πολωνία είχε ήδη μεγάλη κοινότητα Ουκρανών στο έδαφός της (περί τα 2 εκατομμύρια). Δεν έβαλε μεσάζοντες, δεν άκουσε τους Επιτρόπους της ΕΕ, δεν άφησε την διαχείριση στις ΜΚΟ, ούτε έκανε Υπερδομές πάνω στα σύνορά της . Εφάρμοσε κατά γενική ομολογία μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πολιτική. 

Έτσι τα νέα δεδομένα από την προσφυγική κρίση στην Ουκρανία επιβάλλουν de facto νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Ιδιαίτερα η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις. Στην Ελλάδα θα επιβληθούν ακόμα αυστηρότεροι όροι αφού δεν θα υπάρχει η ανάγκη για άμεσα νέα εργατικά χέρια προς την Γερμανία, ενώ η Κεντρική Ευρώπη εν γένει θα ενισχύσει το επιχείρημά της πως δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες (άρα μηδενικές μετεγκαταστάσεις). Επίσης τα ευρωπαϊκά κεφάλαια βοήθειας για την ανακούφιση των προσφυγικών ροών θα στραφούν προς τις χώρες που έχουν δεχθεί τα εκατομμύρια των Ουκρανών προσφύγων και η Ελλάδα θα μείνει με τις Υπερδομές ...στο χέρι! 

Το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής είναι ενδεικτικό αφού επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που λέμε για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και το ρόλο των δομών: Δεν υπάρχει σύστημα αλληλεγγύης (παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση και αυτή δεν προσδιορίζεται σε αριθμούς και για αυτό οι δομές δεν πρέπει να είναι τεράστιες) και προβλέπει αυστηρή επιστροφή στην πρώτη χώρα εισόδου! Και όλα αυτά βέβαια είναι λόγια του ίδιου του Υπουργείου Μετανάστευσης!

Μετά από το απερίγραπτο στραπάτσο του κ. Μηταράκη σε Πακιστάν και Μπαγκλαντές η κυβέρνηση για να αμβλύνει τις εντυπώσεις ξεκίνησε επιχειρήσεις επικοινωνιακού τύπου "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών.

Η Κυβέρνηση οφείλει κάποτε να αντιληφθεί ότι το μεταναστευτικό δεν λύνεται ούτε με φιέστες, ούτε με επικοινωνιακά κόλπα, αλλά σαφώς ούτε με την υπονόμευση των συνόρων και την ταυτόχρονη υποταγή στις ορέξεις των Βρυξελλών και των Τούρκων.

Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και όχι να είναι καθ' υπόδειξη με έξωθεν παρεμβάσεις.
https://www.police-voice.com/2022/03/blog-post_589.html...
https://www.kathimerini.gr/.../nea-dedomena-sto.../... 

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΏΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail