Οι Ελληνες φοιτητές κρίθηκαν ένοχοι για την εισβολή στην Ουκρανία;

zhushenje / pixabay - πανεπιστήμιο Μόσχας
Οι κυρώσεις υποτίθεται ότι στρέφονται κατά της Ρωσίας, όχι κατά των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Ρωσία και δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, γιατί δεν μπορούν να λάβουν εμβάσματα, ούτε να γυρίσουν ευρώ σε ρούβλια. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Εκτός και αν οι Έλληνες φοιτητές κρίθηκαν ένοχοι για την εισβολή στην Ουκρανία και συμμετέχουν με κάποιο τρόπο που εμείς αγνοούμε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Σας παραθέτω μια επιστολή φοιτήτριας που έλαβα στο inbox. Ας ελπίσουμε πως για αυτά τα παιδιά υπάρχει κάποια λύση:

"Ονομάζομαι Μ. Τ. και είμαι φοιτήτρια Οδοντιατρικής σε δημόσιο ρωσικό πανεπιστήμιο. Τόσο εγώ όσο και άλλοι Έλληνες φοιτητές αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών μας, λόγω του αποκλεισμού των |Ρωσικών τραπεζών από το Διατραπεζικό Σύστημα SWIFT. 

Οι Έλληνες φοιτητές δεν μπορούμε να λαμβάνουμε από τους γονείς μας το φοιτητικό μας συνάλλαγμα για τη συνέχιση των σπουδών μας. Ως φοιτήτρια σε ΑΕΙ της Ρωσίας ζω καθημερινά όλη αυτή την αβεβαιότητα για τις σπουδές μου και το μέλλον μου! 

Απευθύνω έκκληση στα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών να βρεθεί μία λύση το συντομότερο δυνατόν. Υπό τις παρούσες συνθήκες οι Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία θα αναγκαστούμε να διακόψουμε στη μέση τις σπουδές μας, αφού δεν μπορούμε να λάβουμε τα εμβάσματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας. 

Μ. Τ. Φοιτήτρια Οδοντιατρικής"


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail