Αντιστράτηγος ξεκαθαρίζει: Ρεαλισμός και προετοιμασία σήμερα, για να μην κλαψουρίζουμε με τους Τούρκους αύριο

Υπάρχουν ορισμένοι που φτάνουν στο σημείο να βάψουν την ελληνική σημαία με τα χρώματα της Ουκρανίας για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται, καθώς και άλλοι που με σημαίες των ΗΠΑ μου στέλνουν μηνύματα και μου κάνουν συστάσεις και μαθήματα για τα περί ρεαλισμού, ενδοτισμού και ελληνοτουρκικών. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να συγκρίνουν το ΟΧΙ του Μεταξά το 1940 με τον ηθοποιό κ. Ζελένσκι. 

Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α.

Ρεαλισμός είναι να βλέπεις την πραγματικότητα και να μην ζεις σε "ροζ συννεφάκια". Το 1940 ο Μεταξάς προετοίμαζε την Ελλάδα για την επίθεση από χρόνια. Ακόμα και σήμερα τα οχυρά της "γραμμής Μεταξά" παραμένουν σημείο αναφοράς για αμυντικές επιχειρήσεις. Ποια ήταν η προετοιμασία της Ουκρανίας; Η επιστράτευση που ανακοίνωσε ο κ. Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης. Που είναι οι ουκρανικές εφεδρείες για επιθετική επιστροφή, προκειμένου όχι απλά να διώξουν τους Ρώσους από το έδαφός τους αλλά να τους φτάσουν ακόμα και στη Μόσχα. 

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά: Ρεαλισμός είναι να εξοπλιστείς κατάλληλα και να μην έχεις ψευδαισθήσεις ή να "κλαψούριζεις" να έλθουν οι δυτικοί να σε σώσουν όπως κάνει ο κ. Ζελένσκι. Το τι θέλετε να κάνουμε "πόλεμο με την Τουρκία;" που επικαλούνται κάποιοι για την Ουκρανία, το έλεγαν και το λένε αυτοί που επί χρόνια για να ικανοποιήσουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις σχετικά με την κατάσταση που οδήγησαν την χώρα είχαν εγκαταλείψει τις Ε.Δ. Αυτοί που έλεγαν θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία ή αυτοί που έβαλαν την κόκκινη γραμμή στα 6 ν.μ. στις έρευνες του Oruc Reis. 

Ρεαλισμός είναι να τα βλέπεις νωρίτερα όλα αυτά και να κάνεις σωστές πολιτικές επιλογές, να προετοιμαστείς κατάλληλα και όχι όταν ο εχθρός έχει φτάσει στα 10 km από την πρωτεύουσα της χώρας σου. 

Δυστυχώς για την Ουκρανία και το λαό της που δοκιμάζεται η ηγεσία της είναι κατώτερη των περιστάσεων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail