Η Κίνα προειδοποιεί για τις «χειρότερες συνέπειες» στην Ταϊβάν

Niccolino / pixabay
Το Πεκίνο λέει ότι τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο στην «εθνική επανένωση» με την Ταϊπέι

Freepen.gr - Η Κίνα έχει προειδοποιήσει ότι καμία ξένη δύναμη ή στρατός δε θα επιτύχει να παρέμβει στην Ταϊβάν, προειδοποιώντας πως οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στην Ταϊπέι θα αντιμετωπίσει «συνέπειες».

«Το ζήτημα της Ταϊβάν είναι μια καθαρά εσωτερική υπόθεση της Κίνας», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ανώτερος συνταγματάρχης Ταν Κεφέι.

«Κανείς και καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει» το Πεκίνο από μια «πλήρη εθνική επανένωση» με την Ταϊβάν, είπε ο Ταν, προσθέτοντας ότι όποιος προσπαθήσει να το κάνει, «θα υποστεί τις χειρότερες συνέπειες στο τέλος».

Ο Ταν δήλωσε πως ο κινεζικός στρατός είναι έτοιμος να αποτρέψει οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στο θέμα. Η δήλωσή του ήρθε μέρες αφότου ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον, υποστήριξε ότι θα ήταν «αδιανόητο» η Καμπέρα να μην ενωθεί με τις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να υπερασπιστεί την Ταϊβάν.

Ο Ντάτον μαλάκωσε αργότερα τη γλώσσα του, λέγοντας την Κυριακή πως η απάντηση της Αυστραλίας θα βασιστεί στα «καλύτερα συμφέροντα της χώρας μας».

Τον περασμένο μήνα, η Αυστραλία κατηγόρησε ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο πως σημάδεψε με λέιζερ ένα από τα αεροπλάνα επιτήρησής της. Το Πεκίνο απήντησε ότι ο ισχυρισμός ήταν «ψευδής».

Ενώ η κυβέρνηση στο Πεκίνο επιμένει πως η Ταϊβάν είναι μέρος της επικράτειας της Κίνας, οι ΗΠΑ έχουν συνήθως μια μη δεσμευτική θέση, υποστηρίζοντας ανεπίσημα την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και προμηθεύοντας όπλα στην Ταϊπέι, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζουν τη διεκδίκηση της Κίνας στο νησί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail