Η Δύση προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στα αποθέματα γιουάν

moerschy / pixabay
Freepen.gr - Η Δύση πιέζει την Κίνα να περιορίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στα αποθέματά της σε γιουάν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντον Σιλουάνοφ.

"Γνωρίζουν ότι μέρος των αποθεμάτων μας σε χρυσό και συνάλλαγμα είναι σε κινεζικό νόμισμα - σε γιουάν. Και βλέπουμε τι πίεση ασκείται από τις δυτικές χώρες στην Κίνα προκειμένου να περιοριστεί το αμοιβαίο εμπόριο με την Κίνα. Φυσικά, υπάρχει πίεση για περιορισμό της πρόσβασης σε αυτά τα αποθέματα που έχουμε σε γιουάν», είπε ο Σιλουάνοφ σε μια συνέντευξη με τον Πάβελ Ζαρούμπιν στο πρόγραμμα Moscow-Kremlin-Putin στο κανάλι Rossiya 1.

«Νομίζω ότι η συνεργασία μας με την Κίνα θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη συνεργασία που έχουμε επιτύχει και όχι μόνο να τη διατηρήσουμε, αλλά και να την αυξήσουμε σε συνθήκες με κλειστές δυτικές αγορές», πρόσθεσε ο υπουργός.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail