Γιατί η Ζαχάροβα έκανε ειδική μνεία στην Ελλάδα κι όχι τη Γερμανία, τη Γαλλία ή το Βέλγιο

Ειδικά αναφορά στη χώρα μας έκανε η εκπρόσωπος τύπου της Ρωσίας κ. Ζαχάροβα κατηγορώντας Έλληνες ανώτατους αξιωματούχους για αντιρωσική πληροφοριακή εκστρατεία. Δεν αναφέρθηκε στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, κ.λπ, αλλά στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης κι εξηγεί:

» Ο λόγος είναι οι επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας σε σχέση με τις ΗΠΑ σχετικά με την παραχώρηση των βάσεων και κυρίως της Αλεξανδρούπολης αλλά και η ιστορική σχέση των δύο λαών. 

» Στην τελευταία επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για δύο λαούς που «αλληλοσυνδέονται», αναφέρθηκε στη 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του ήταν από τις πρώτες που «αναγνώρισε το ελληνικό κράτος». 

» Προφανώς «Ανήκομεν είς την Δύσιν» και οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας, καθόσον στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν μόνο συμφέροντα, αλλά: «Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή», όπως δήλωσε η κ. Ζαχάροβα.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail