Σπεύδει στο Κάιρο τη Δευτέρα ο Δένδιας για διευρυμένες συνομιλίες

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί το Κάιρο επανειλημμένα, η τελευταία επίσκεψη έλαβε χώρα στις 13 Ιουλίου 2021, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε μεταβεί στην Αθήνα, στις 19 Νοεμβρίου 2021, όπου συμμετείχε στην τετραμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Κάιρο εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών και ραγδαία αναπτυσσόμενων σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου.

Μετά από το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο Υπουργών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, αναμένεται να λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 18:30.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην κοινή προσήλωση αμφότερων χωρών στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, καθώς και στην Υποσαχάρια Αφρική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail