Ουκρανός πρώην βουλευτής: Η Χερσώνα δε θα επανέλθει πια στο Κίεβο!

Freepen.gr - Ο πρώην βουλευτής της Verkhovna Rada, Oleksiy Zhuravko πιστεύει ότι η περιοχή της Χερσώνας της Ουκρανίας δε θα επιστρέψει πλέον υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου και προέτρεψε τον τοπικό πληθυσμό να μην φοβάται ότι οι εθνικιστές θα επιστρέψουν.

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, έθεσαν υπό τον έλεγχο ολόκληρη την περιοχή της Χερσώνας στα νότια της χώρας. 

Αργότερα, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της περιοχής Γκεόργκι Μουράντοφ είπε ότι στην περιοχή της Χερσώνας και στα νότια της περιοχής της Zaporozhye της Ουκρανίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, ξεκίνησαν να σχηματίζονται στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις, η διαδικασία μετάδοσης ρωσικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών ενώ ο πληθυσμός άρχισε να χρησιμοποιεί ευρύτερα τα ρωσικά ρούβλια.

Κατά το ρωσόφιλο πρώην βουλευτή το Κίεβο δε θα μπορέσει να αντεπιτεθεί για την ανακατάληψη της περιοχής σημειώνοντας πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail