Αμερικανοί δημοσιογράφοι αναγνώρισαν το τέλος της ηγεμονίας των ΗΠΑ

Ronile / pixabay
Freepen.gr - Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία σηματοδότησε την εμφάνιση ενός πραγματικά μετααμερικανικού κόσμου. Αυτή την άποψη εξέφρασε το αμερικανικό portal The Intercept.

Μέρος των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, απροσδόκητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, επέλεξε έναν ουδέτερο δρόμο, αρνούμενο να πάρει θέση. Αυτά τα κράτη δεν εντάχθηκαν στο ένα ή στο άλλο μπλοκ, όπως έπρεπε να κάνουν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρει το άρθρο.

Η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και το Μεξικό αντιστέκονται στις εκκλήσεις για διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας ή συμμετοχή σε εκστρατεία κυρώσεων κατά της οικονομίας της. Στα Ηνωμένα Έθνη, μια ομάδα αφρικανικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, απέφυγε να υιοθετήσει ψηφίσματα με στόχο την απομόνωση της Ρωσίας, τόνισαν οι συντάκτες του άρθρου.

Η ουδέτερη θέση αυτών των χωρών προφανώς προκάλεσε σοκ σε πολλές δυτικές ελίτ, οι οποίες έχουν από καιρό συνηθίσει να λένε σε άλλες χώρες ποια γεωπολιτική θέση πρέπει να λάβουν, πιστεύει το The Intercept.

Ένα μείγμα λαθών και αναπόφευκτου οδήγησε τη Δύση σε παρακμή, και μαζί με αυτήν πολλές από τις αξίες που οδήγησε σε παρακμή.

Καλώς ή κακώς, ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια, θα είναι μια πλήρης ρήξη με τους τελευταίους αιώνες δυτικής ηγεμονίας, όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στον πολιτισμό και τις ιδέες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail