Η Πολωνία κόβει τις ρωσικές ενεργειακές εισαγωγές - Ζητά όλοι να παίξουν το παιχνίδι της

RIA Novosti / Vitaly Timkiv
Freepen.gr - Η Πολωνία θα σταματήσει εντελώς τις εισαγωγές ρωσικών ενεργειακών προϊόντων πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

"Αέριο - μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πετρέλαιο - έως το τέλος αυτού του έτους ... άνθρακας, μόλις ψηφιστεί ο νόμος, ίσως ήδη από τον Απρίλιο", είπε ο Morawiecki, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της απόσυρσης από ρωσικές πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, ο Πολωνός πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πολωνίας. "Σήμερα παρουσιάζουμε το πιο ριζοσπαστικό σχέδιο για να απομακρυνθούμε από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, το ρωσικό αέριο, το ρωσικό πετρέλαιο, τον ρωσικό άνθρακα. Καλούμε όλους στην Ευρώπη να ακολουθήσουν τα βήματά μας", είπε.

Αυτό που δεν είπε είναι ότι η ατζέντα απορωσοποίησης που προωθεί η Πολωνία εξυπηρετεί τη δική της αναθεωρητική προοπτική στην Κεντρική κι Ανατολική Ευρώπη, όπου η Βαρσοβία επιδιώκει να προωθήσει τη δική της ηγεμονία όπως την έχει αναλύσει διεξοδικά ο Andrew Korybko σε σειρά κειμένων που έχουμε παρουσιάσει στη Freepen.gr. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail