Οι Ρώσοι δε θα φύγουν αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν

Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες κι ας είμαστε ρεαλιστές. Όποιος βλέπει τα πράγματα ρεαλιστικά γνωρίζει ότι η Ρωσία ήταν και είναι υπερδύναμη, κι ας προσπαθούν να πείσουν τους ηλίθιους ότι πρόκειται για κατεστραμμένους. Οι Ρώσοι δε θα φύγουν αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν. 

Για να μην πάρουν αυτό που θέλουν, θα πρέπει να εμπλακούν σε πόλεμο και άλλες δυνάμεις. Αυτό λέγεται ρεαλισμός. Δε λέγεται παίρνω το μέρος του ενός ή του άλλου. 

Οι πόλεμοι έχουν νικητές και ηττημένους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς προφανώς, αντί να μείνουμε σχετικά ουδέτεροι, προεξοφλήσαμε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ηττημένο. 

Μπροστά σε αυτήν τη θλιβερή και τρομακτική πραγματικότητα, αυτό που ευχόμαστε είναι να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και να μην πάρει και εμάς η μπάλα. Γιατί καλές και οι διεθνείς τρεντουλιές, αλλά εδώ καίγεται και το σπίτι μας. Και τη φωτιά πρέπει να την σβήσουμε, όχι να την αναζωπυρώσουμε.

Ελένη Παπαδοπούλου 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail