Ινδικός πύραυλος...προσγειώνεται «κατά λάθος» στο Πακιστάν

Freepen.gr -
Το ινδικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μια τεχνική δυσλειτουργία οδήγησε σε τυχαία εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος προσγειώθηκε σε πακιστανικό έδαφος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου 2022. «Κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συντήρησης, μια τεχνική δυσλειτουργία οδήγησε στην τυχαία εκτόξευση ενός πυραύλου», είπε το Υπουργείο Εξωτερικών , προσθέτοντας πως η κυβέρνηση της Ινδίας «θεωρεί σοβαρό το θέμα είχε σοβαρή άποψη και διέταξε εξεταστική επιτροπή από ανώτατο δικαστήριο», αναφέρει το defenseworld.net.

Το Ισλαμαμπάντ ισχυρίστηκε πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Hisar της Ινδίας, παραβίασε τον εναέριο χώρο της και έπεσε στην πόλη Mian Channu στην περιοχή Khanewal της επαρχίας Punjab του Πακιστάν. Το βλήμα φέρεται να πετούσε σε μεγάλο ύψος 40.000 ποδιών και ταξίδευε με ταχύτητες άνω των 2,5 Mach.

Η Διυπηρεσιακή Δημόσιες Σχέσεις (ISPR), πτέρυγα μέσων ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, ανέφερε σε δήλωση ότι ο ινδικός πύραυλος ήταν χωρίς κεφαλή, είχε πλησιάσει πολιτικές αεροπορικές πτήσεις εισχωρώντας πάνω από 124 χιλιόμετρα μέσα στο Πακιστάν.

«Στις 6.43 μ.μ., ένα ιπτάμενο αντικείμενο υψηλής ταχύτητας εντοπίστηκε εντός του ινδικού εδάφους από το Επιχειρησιακό Κέντρο Αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν [PAF]. Από την αρχική του πορεία, το αντικείμενο ξαφνικά έκανε ελιγμούς προς το πακιστανικό έδαφος και παραβίασε τον εναέριο χώρο του Πακιστάν πέφτοντας τελικά κοντά στο Mian Channu στις 6.50 μ.μ.», είπε ο Υποστράτηγος Babar Iftikhar, Γενικός Διευθυντής του ISPR, σε συνέντευξη Τύπου. «Όταν έπεσε, κατέστρεψε και κάποια περιουσία των πολιτών. Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν απώλειες ή τραυματισμοί σε ανθρώπινη ζωή».

Πρόσθεσε ότι η PAF παρακολουθούσε συνεχώς την πλήρη διαδρομή πτήσης του ιπτάμενου αντικειμένου από το σημείο προέλευσής του κοντά στη Sirsa στην Ινδία μέχρι το σημείο πρόσκρουσής του κοντά στο Mian Channu.

«Μαθεύτηκε ότι ο πύραυλος έπεσε σε περιοχή του Πακιστάν. Ενώ το περιστατικό είναι βαθιά λυπηρό, είναι επίσης ανακουφιστικό το γεγονός πως δεν υπήρξαν απώλειες ζωών λόγω του δυστυχήματος», διευκρίνισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail