Πρώτες αντιδράσεις από τη Ρωσία στις πολωνικές αιτιάσεις για το Καλίνινγκραντ

RIA Novosti / Evgenia Novozhenina
Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ειρωνεύτηκε την πρόταση του πρώην διοικητή των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων να επανεξεταστεί το ζήτημα της υπαγωγής στην περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας γράφοντας στο κανάλι της στο Telegram: «Πώς να ανεβαίνετε και να χαμηλώνετε».

Νωρίτερα, ο πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, σε συνέντευξή του στο Super Express, είπε ότι η Πολωνία θα πρέπει να θέσει το ζήτημα της υπαγωγής στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία από το 1945 «είναι κατεχόμενη από τη Ρωσία».

Οι Πολωνοί ηγέτες πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη χώρα τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Κονσταντίν Κοσάτσεφ το Σάββατο στο RIA Novosti, σχολιάζοντας τη δήλωση του Skrzypczak.

«Προφανώς, αυτός ο στρατηγός είτε δεν πήγε καν σχολείο κατ' αρχήν, είτε παρέλειψε τελείως όλα τα μαθήματα ιστορίας - τόσο του Β Παγκοσμίου Πολέμου όσο και της χώρας του», είπε ο Κοσάτσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η φρίκη είναι ότι υπάρχουν όλο και περισσότεροι τέτοιοι αναλφάβητοι τραμπούκοι, που δεν θυμούνται τη συγγένειά τους και δεν έχουν συνείδηση, στη Δύση». 

Η σύγχρονη περιοχή του Καλίνινγκραντ βρίσκεται στο έδαφος της πρώην γερμανικής επαρχίας της Ανατολικής Πρωσίας. Το 1945, οι μάχες της επιχείρησης της Ανατολικής Πρωσίας των σοβιετικών στρατευμάτων έλαβαν χώρα στην περιοχή. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με απόφαση της Διάσκεψης του Πότσνταμ, μέρος της Ανατολικής Πρωσίας (περίπου το ένα τρίτο) παραχωρήθηκε στην ΕΣΣΔ και το υπόλοιπο έδαφος στην Πολωνία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail