Πολωνός στρατηγός θέτει θέμα για προσάρτηση του Καλίνινγκραντ

SIYAMA / pixabay
Freepen.gr - Ο πρώην διοικητής των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, έκανε μια δήλωση σχετικά με «τις αξιώσεις της Βαρσοβίας στο Καλίνινγκραντ» στον αέρα του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού Super Express.

"Αξίζει να τεθεί το θέμα του Καλίνινγκραντ, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι το έδαφος της Πολωνίας",  αναφέρει το Do Rzeczy.

Αυτή δεν είναι η πρώτη σχετική δήλωση του Skshipchak για μια ρωσική πόλη. Έτσι, πέρυσι αποκάλεσε την περιοχή του Καλίνινγκραντ «πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα και την πολωνική πεδιάδα», και περιέγραψε επίσης τον «πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» σε αυτήν την περιοχή. 

Στη συνέχεια, η Κρατική Δούμα θεώρησε αυτή τη δήλωση ως εχθρική και ξεπερασμένη, και ο κυβερνήτης της περιοχής, Anton Alikhanov, προέτρεψε τον Skrzypczak να σταματήσει να φαντασιώνεται και να «προσπαθεί να είναι στη Λίθινη Εποχή». Του υπενθύμισε επίσης ότι κάποτε ήταν Σοβιετικοί στρατιώτες που βοήθησαν στην αποκατάσταση της Πολωνίας μετά τον πόλεμο. Δε γνωρίζουμε αν ο Skrzypczak του θύμισε το Κατίν και τον κεραυνοβόλο πόλεμο όπου Γερμανία και ΕΣΣΔ έκοψαν στη μέση την Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail