Ερντογάν: Δε θα αφήσω να παγώσει ο λαός μου για να βάλω κυρώσεις στους Ρώσους!

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές δε θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς δεν μπορούν να αφήσουν τους πολίτες τους να παγώσουν χωρίς ρωσικό αέριο, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, μελετάμε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές του ΟΗΕ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ξέρετε, το εξήγησα εδώ και πολύ καιρό, γιατί σήμερα, αν δούμε μόνο το φυσικό αέριο, περίπου το μισό του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούμε προέρχεται από τη Ρωσία. Εκτός αυτού, χτίζουμε το πυρηνικό εργοστάσιό μας στο Akkuyu με τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό. Όταν το είπα στον [Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel] Macron, ακόμη και αυτός είπε ότι έχω δίκιο. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτήν την ευαισθησία, πρώτον, δεν μπορώ να αφήσω τον λαό μου να παγώσει τον χειμώνα και δεύτερον, δεν μπορώ να επανεκκινήσω εντελώς αυτή τη βιομηχανία μας», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι αρχές της δημοκρατίας «πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες τους». "Έχουμε μια χώρα με πληθυσμό 85 εκατομμυρίων ανθρώπων. Έχουμε κάθε είδους υποχρεώσεις. Εκτός αυτού, έχουμε στείλει 56 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στους Ουκρανούς. Τους προμηθεύουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα. Οι παραδόσεις θα αυξηθούν", είπε. προστέθηκε.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το θέμα των αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400 έχει κλείσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail